IKEA har fått massiv kritikk: Nå er det slutt

08/03/2024 15:00

Sofie

Nyheter
Foto: Shutterstock
Nå dropper møbelkjeden én spesiell ting.

IKEA har nå avduket en innstramming av sine klimamål for 2030. Samtidig tar kjeden avstand fra et tidligere brukt grønt slagord som har møtt mye kritikk.

IKEA har lenge vært en pioner innen bærekraft i detaljhandelen, og den siste rapporten om kjedens klimaavtrykk i 2023 avslører et fall i de totale klimagassutslippene til 23,7 millioner tonn CO2-ekvivalenter.

Det trekkes frem som et ledd i et større arbeid for å redusere selskapets miljøavtrykk, der IKEA også har økt bruken av fornybar energi.

Det skriver Finans.dk.

Mens Ikea nyter godt av økende inntekter i flere land, takket være kundenes ønske om å handle møbler og møbler til hjemmet, er det også denne veksten som driver selskapet til å ta ansvar og se etter måter å redusere påvirkningen på planeten.

Ved å intensivere innsatsen for å nå sine klimamål innen 2030, viser Ikea at det er mulig for store selskaper å vokse økonomisk samtidig som de reduserer miljøfotavtrykket.

Beslutningen om å droppe det tidligere brukte grønne slagordet, som har vært gjenstand for kritikk, underbygger også IKEAs ønske om å fremstå som transparente og ansvarlige i miljøarbeidet.

Det illustrerer at ord alene ikke er nok, men at det er handling som teller når det gjelder bærekraft.

IKEA er fast bestemt på å takle utfordringen med å redusere det tunge materielle fotavtrykket det står overfor. Med en klar visjon og konkrete mål i tankene, er Ikea fast bestemt på å lede veien mot en mer bærekraftig fremtid for detaljhandelen.

Læs også:

Kvinne legger sitronene sine i fryseren – så skjer magien som får nordmenn til å gape De færreste vet hvorfor du bør legge sitronene dine i fryseren.
Dette er kroppens fysiske signaler når døden nærmer seg Døden er den naturlige avslutningen på livet. Kroppen kan bare holde ut i en begrenset tid, og kroppens signaler om at tiden er inne, er helt tydelige.