IKEA kunngjør: Fjernet fra hyllene

22/06/2023 07:30

Emma Sletta

Nyheter
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
IKEA Danmark slutter å selge Mondelez-produkter.

IKEAs bistro og svenske matmarked, som ligger etter butikkens utgangsbokser, er superpraktiske og nesten for billige til at folk kan motstå trangen til å fylle magen når du er der uansett.

Men hvis du planlegger å unne deg en Marabou, Daim eller Toblerone neste gang du besøker det ikoniske gule og blå varehuset, kan du ende opp med å bli veldig skuffet.

IKEA Danmark har besluttet å slutte å selge alle produkter fra Mondelez, som eier et bredt spekter av matmerker innen spesielt sjokolade, inkludert Marabou, Daim og Toblerone.

Det bekrefter Nadia Vasiljev, kommunikasjonssjef for IKEA Danmark, overfor B.T., ifølge  SE og HØR.

– Vi har terminert kontrakten med Mondelez, og produktene vil bli faset ut av sortimentet vårt i løpet av de neste seks månedene, skriver hun i en e-post til B.T. og fortsetter:

– Beslutningen følger en langsiktig ambisjon om å ha så mange som mulig av våre egne IKEA-produkter i vårt utvalg av søtsaker og sjokolade. Beslutningen er tatt globalt.

Oppsigelsen kommer i kjølvannet av at Ukraina svartelistet Mondelez, da de mener selskapet bidrar til Russlands krigskasse ved å fortsette å operere i det russiske markedet.