IKEA med store nyheter: Gir kundene «unik» mulighet

28/06/2023 11:30

Emma

Nyheter
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
Nå er det en helt spesiell nyhet fra den svenske møbelgiganten.

IKEA feirer 80-årsjubileum i år, og i den forbindelse inviterer IKEA-museet i Älmhult til to nye nostalgiutstillinger. På den andre siden av sundet kan du ta en spasertur nedover memory lane hele sommeren og oppleve klassiske IKEA-møbler fra 50- og 60-tallet, eller du kan lære mer om Ingvar Kamprad, hovedpersonen bak møbelgigantens suksess.

Det opplyser IKEA i en pressemelding.

Siden grunnleggeren Ingvar Kamprad begynte å selge penner og fyrstikker i den sørsvenske provinsen Småland i 1943, har IKEA blitt et av Sveriges mest suksessrike og ikoniske merker. For å markere den 80 år lange reisen åpner IKEA-museet to nye utstillinger.

– Trenger du inspirasjon til en ferieaktivitet, anbefales museet på det varmeste. Her kommer du inn i en spennende verden av design, kreativitet og historie, og området i Älmhult oser av sørsvensk idyll, sier Henriette Ekholm, interiørdesigner på IKEA Danmark. Hun fortsetter:

«Besøkende vil få en unik mulighet til å fordype seg i IKEAs 80-årige arv og bli inspirert av de ikoniske møblene. Du går derfra med en bedre forståelse av hvordan klassiske IKEA-møbler har formet moderne interiørdesign slik vi kjenner det i dag.»

IKEA-museet åpnet i 2016 og ligger i den sørsvenske kommunen Älmhult i samme bygning som den aller første ikoniske blå butikken åpnet i 1965.

Dette kan du oppleve

Hvis du planlegger en tur til Sverige og har en smak for retromøbler og klassisk design, kan du besøke IKEA-museet og oppleve to nye og spennende utstillinger - "IKEA gjennom tidene" og "Hei Ingvar!".

Den tidligere utstillingen tar publikum med på en fascinerende reise fra 1950-tallets glitrende farger til i dag. Utstillingen viser hvordan IKEA som merkevare og trendsetter har utviklet seg de siste 80 årene, og du kan lære mer om datidens interiørdesign gjennom de ulike tiårene.

I utstillingen "Hei Ingvar!" får besøkende et intimt og eksklusivt innblikk i livet og karrieren til grunnlegger Ingvar Kamprad. Gjennom eksklusive intervjuer med tidligere kolleger og venner får besøkende en innføring i Ingvars livshistorie, visjon og arv – alle aspekter av det som har bidratt til å forme IKEA som et av verdens mest anerkjente møbelmerker.

Utstillingene kan oppleves fra juni 2023. Les mer på https://ikeamuseum.com/en/.

Læs også:

Legg det under jordbærplanten din: Da får du sommerens beste avling Det er en vanlig frustrasjon blant jordbærdyrkere å se rikelig blomstring uten at innhøstingen følger etter.
Dette er hva vitenskapen sier om å spise en banan til frokost Selv om det ikke er ideelt som et første måltid, kan det være fordelaktig å spise en banan før frokost eller som en del av en balansert frokost.