Ikke glem dette: Skatteetaten advarer før fristen

23/04/2024 11:36

Sofie

Nyheter
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Viktig påminnelse fra Skatteetaten.

Nå som tidsfristen for å levere skattemeldingen nærmer seg, understreker Skatteetaten viktigheten av å rapportere eiendeler mange ofte overser, som for eksempel kryptovaluta.

De påpeker at det er et krav å fylle ut egne opplysninger om virtuelle eiendeler i skattemeldingen, en post som ikke er forhåndsutfylt, og mange tror feilaktig at den er det.

Skatteetaten advarer om at utelatelser kan føre til tilleggsskatt.

Tallene fra Skatteetaten viser en markant økning i antall personer som rapporterte om slike eiendeler, fra omtrent 15 000 i 2020 til rundt 45 000 i 2021, og videre til 48 000 i 2022. Det skriver DinSide.

Til tross for denne økningen, viser etatens egne anslag at kun 15 prosent av alle krypto-eiere faktisk oppgir dette på skattemeldingen, noe som indikerer betydelige mørketall.

- Over tid har vi sett en kraftig økning i antallet som innrapporterer at de eier kryptovaluta, forteller Nina Schanke Funnemark.

Skattemessig betraktes kryptovaluta som et formuesobjekt, hvilket innebærer at gevinst ved salg er skattepliktig, mens tap er fradragsberettiget.

Skatteetaten minner alle om at det er nødvendig å oppgi verdier, selv små, i skattemeldingen for å unngå økonomiske sanksjoner.

Læs også:

Ekspert avslører: Så ofte bør du faktisk dusje Alle har forskjellig syn på hvor ofte man skal dusje. Nå svarer en lege på hvor ofte du faktisk bør dusje
Far fikk sitt livs sjokk: Så baby i vaskemaskinen Det var et sjokk av de sjeldne som en far nylig opplevde da han kom hjem og sjekket den kjørende vaskemaskinen. Han hadde ikke forventet å stirre inn i et par øyne.