Joe Biden i kraftig kritikk av Donald Trump: "Han stoler ikke på kvinner"

14/05/2024 21:00

Emma

Nyheter
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
Den amerikanske presidenten i voldsom kritikk av Donald Trump.

President Joe Biden kritiserte tidligere president Donald Trump for hans kommentarer om abort og innvandring i et nylig intervju med magasinet Time.

Det skriver ibitimes.com.

Donald Trumps uttalelser som ble offentliggjort tirsdag har reist bekymringer, spesielt om hans syn på abort, der han ikke klarte å forplikte seg til å legge ned veto mot føderale restriksjoner på abort dersom en slik lovgivning skulle nå hans bord.

Videre uttalte han at han ikke vil blande seg inn dersom delstater med abortforbud velger å straffe kvinner som søker abort.

– Det er forkastelig. Donald Trump stoler ikke på kvinner. Det gjør jeg, skriver Joe Biden i et innlegg på X, som du kan se nederst i artikkelen.

Uttalelsen skrives som et direkte svar på Trumps intervju, og faller i tråd med Joe Biden-kampanjens strategi frem mot 2024-valget, der de aktivt fremhever Donald Trumps tre høyesterettsutnevnelser, som spilte en avgjørende rolle i Dobbs v. Jackson Women's Health Organization-avgjørelsen i 2022 som opphevet den konstitusjonelle retten til abort.

Men det stopper ikke her.

Når det gjelder innvandring, har Donald Trumps kommentarer om massive deportasjoner og bruk av militæret og rettshåndhevelse også møtt skarp kritikk. Veronica Escobar, representant og medleder for Biden 2024-kampanjen, beskrev Donald Trumps innvandringspolitikk som «urovekkende og farlig retorikk» som står i direkte motsetning til amerikanske verdier.

Det topper seg virkelig i den pågående politiske kampen med høye spenninger som preger både abort- og innvandringsdebatten i takt med et amerikansk valg rett rundt hjørnet.

Læs også:

Dette er kroppens fysiske signaler når døden nærmer seg Døden er den naturlige avslutningen på livet. Kroppen kan bare holde ut i en begrenset tid, og kroppens signaler om at tiden er inne, er helt tydelige.
Kvinne legger sitronene sine i fryseren – så skjer magien som får nordmenn til å gape De færreste vet hvorfor du bør legge sitronene dine i fryseren.