Josef Fritzl ønsker å forlate Østerrike etter løslatelse: Fikk en "veldig tiltalende" idé

03/04/2024 08:00

Sofie

Nyheter
Foto: Politi
Foto: Politi
Fritzl har fått et godt øye for en «spektakulær» provins – og det er det ikke i Østerrike.

Josef Fritzl, den østerrikske kriminelle som sjokkerte verden med sine forferdelige forbrytelser i 2008, har nå uttrykt et ønske om å emigrere til Storbritannia dersom han skulle slippes ut av fengselet.

Dette skriver det britiske mediet Daily Star.

Fritzl, som for tiden soner en livstidsdom for en rekke alvorlige forbrytelser, inkludert voldtekt, incest og drap, har avslørt at hans fascinasjon for britisk kultur og landsbygd har inspirert ham til å vurdere en fremtid i Storbritannia.

"Og det var da jeg visste at når jeg blir løslatt, er det ikke Østerrike jeg vil bli, jeg vil heller emigrere til Storbritannia," sa Fritzl, som fikk ideen etter å ha sett en dokumentar om Shakespeare.

88-åringen la til: "Fremfor alt ønsker jeg å streife fritt i det ville høylandet i Skottland. For meg er de frodige grønne feltene i Wales også veldig, veldig tiltalende. Men hovedsaken er - det er for Storbritannia jeg 'jeg går."

Kommentarene hans kommer på et tidspunkt da han i henhold til østerriksk lov kan søke om løslatelse etter å ha sonet 15 år av straffen.

Imidlertid kan Fritzls håp om å flytte til Storbritannia møte betydelige juridiske hindringer. Innenriksdepartementet har allerede gjort det klart at innreise vil bli forbudt for alle som har "mottatt en fengselsstraff på 12 måneder eller mer", noe som gjør det usannsynlig at Fritzls ønske om en ny start i Storbritannia vil gå i oppfyllelse.

Fritzls forbrytelser, avslørt i 2008 og førte til at han ble fengslet året etter, sjokkerte den internasjonale offentligheten. Den skremmende historien om hvordan han holdt datteren sin innelåst og misbrukte henne i 24 år i en skjult kjeller, har forbløffet og forskrekket mennesker over hele verden.

Mens Fritzl kanskje drømmer om frihet og en fremtid i Storbritannia, er det en sak som vil fortsette å vekke debatt og diskusjon langt utenfor Østerrikes grenser.