Juleparade i USA påkjørt av bil - minst fem døde og 40 skadd

22/11/2021 08:55

Emma Sletta

Nyheter
Foto: City Of Waukesha Via Facebook
Foto: City Of Waukesha Via Facebook
Motivet for hendelsen er fortsatt ukjent, og etterforskningen pågår fortsatt. En person tilknyttet hendelsen har blitt pågrepet.

Flere mennesker har dødd under det som skulle være en festelig dag i byen Waukesha i Wisconsin, USA.

Det skjedde etter at en SUV kjørte inn i og gjennom en folkemengde på en juleparade i byen sent søndag ettermiddag amerikansk tid.

Foreløpig sier waukeshas - myndighetene på sine sosiale medier – at fem personer er døde og mer enn 40 personer er skadet som følge av hendelsen.

Det opplyses også at tallene kan endres etter hvert som mer informasjon samles inn.

Tidligere på dagen ble mer enn 20 personer skadet, mens flere hadde dødd.

Mistenkt arrestert

Etter at den røde SUV-en krasjet inn i og gjennom juleparaden, kjørte den videre bort fra stedet.

En politimann avfyrte skudd mot bilen, men den stoppet ikke. Politiet har siden pågrepet en person i forbindelse med hendelsen, og ifølge Dan Thompson er det ingen fortsatt trussel.

Foto: City Of Waukesha Via Facebook

Foreløpig er det ikke offentlig kjent om den pågrepne er føreren av den røde SUV-en.

Akselererte gjennom paraden

Flere vitner beskriver overfor The New York Times hvordan bilen skal ha kjørt relativt normalt mot juleparaden, der folk fra ulike arbeidsplasser, idrettslag og andre kulturorganisasjoner marsjerte og danset nedover gaten.

Da bilen kom nær paraden, mener vitner at sjåføren skulle ha akselerert gjennom mengden mens familier og andre så på fra siden av veien.

Flere videoer viser hendelsen, som viser bilen som kommer bakfra og pløyer gjennom et orkester som deltok i paraden.

- I dag ble samfunnet vårt rammet av skrekk og tragedie i det som burde ha vært en festlig begivenhet, sier ordfører i Waukesha, Shawn Reilly.

Det er fortsatt mange åpne spørsmål i saken. Det er blant annet verken full oversikt over antall omkomne eller skadde, og politiet har så langt verken bekreftet eller benektet at dette kan være en terrorhendelse.

Umiddelbart etter hendelsen ble innbyggerne i Waukesha bedt om å holde seg innendørs. Den meldingen gjelder ikke lenger, men bygatene forblir stengt og skolene forblir stengt mandag.