Kanye West besøker Moskva

01/07/2024 14:00

Mikkel Sletta

Nyheter
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Den amerikanske rapperen Kanye West, som skiftet navn til Ye i 2021, er angivelig på et litt oppsiktsvekkende besøk.

For mens de fleste vestlige har et litt anstrengt forhold til Russland for tiden, skriver det russiske statsmediet Tass at rapperen nå befinner seg i den russiske hovedstaden Moskva.

Mediene siterer den russiske produsenten for å ha skrevet følgende på det sosiale mediet Telegram:

"Kanye West er allerede i Moskva! Dette er gode nyheter! Han stoppet i hjertet av hovedstaden! Krysser fingrene for Luzhniki-showet! Jeg vedder på at hvis det skjer, blir 80.000 (billetter red.) utsolgt om tre dager. En uke på det meste.

Tass skriver at tilbake i mai gikk det rykter om at Kanye West skulle opptre på Luzhniki Stadium i Moskva på bursdagen hans, 8. juni. Media skriver også at ryktene aldri ble bekreftet.

Ifølge det britiske mediet The Mirror har Kanye West blitt sett i den russiske T-banen. Ifølge dem går ryktet at West er i Russland for å feire bursdagen til den russiske designeren Gosha Rubchinsky, og derfor ikke for å spille konsert. 

Selv da de første ryktene om Wests besøk dukket opp, uttalte Putins uoffisielle moralvokter, Ekaterina Mizulina, ifølge britiske medier at rapperen ikke var velkommen i Russland. 

«Vi trenger ingen Kanye West med den nakne kvinnen hans. Vi har nok av våre egne «nakne» fester», sa hun ifølge The Mirror. 

At Kanye West nå kan være i den russiske hovedstaden er langt fra det mest kontroversielle rapperen har gjort. 

Han har tidligere hevdet at underholdningsindustrien i USA er kontrollert av jøder, og i et intervju fra 2022 hyllet han Adolf Hitler.

"Alle mennesker har en verdi som de har brakt til bordet - spesielt Hitler," sa sangeren den gang.

Han la til at han likte Hitler.

Videoer av ham har også florert på internett tatt opp i Las Vegas, hvor han snakker negativt om jøder.

Noe han siden har bedt om unnskyldning for.

Hans kontroversielle uttalelser de siste årene har blant annet ført til at samarbeidet med det tyske selskapet Adidas har blitt avsluttet.

Læs også:

Dette er hva vitenskapen sier om å spise en banan til frokost Selv om det ikke er ideelt som et første måltid, kan det være fordelaktig å spise en banan før frokost eller som en del av en balansert frokost.
Kronprinsessen er gravid: Viser frem babymagen Kronprinsparet venter sitt første barn.