Kast det i vaskemaskinen, og ut kommer all skitten som har samlet seg gjennom årene. Klærne dine vil alltid lukte godt

30/04/2024 23:21

Henrik R

Nyheter
Foto: Dagens.no
Selv om vaskemaskinen din gjør klærne dine rene, må den også selv rengjøres. Ellers ender klærne dine bare med å bli skitne.

Det er trolig få husholdningsapparater som er viktigere enn vaskemaskinen. Det moderne mennesket kan rett og slett ikke klare seg uten den. I dag er det vanskelig å forestille seg hvor mye arbeid den sparer oss for, og hvilke muligheter den gir oss. Hvis vi minner oss selv på dette av og til, vil vi sannsynligvis ikke ha noe imot å ta godt vare på den etterpå.

Glem ikke de viktige stedene

Overraskende mange mennesker forsømmer i dag riktig pleie av vaskemaskinen, noe som er avgjørende for å sikre at den fungerer som produsenten har tiltenkt, og som vi alle forventer.

Mange tror at moderne vaskemaskiner kan ta seg av alt selv, inkludert selve rengjøringen, for logisk sett gir det jo mening.

Den renser jo tøy konstant, så hvorfor skulle den selv bli skitten?

Dette er imidlertid ikke tilfelle.

Hvis du ikke passer på vaskemaskinen din innimellom, må du finne deg i at den blir skitten, og det vil overføres til klærne dine, selv om det ikke synes etter vasken.

Vaskemaskinen skal rengjøres regelmessig, og til dette er en vanlig svamp eller klut med en bolle vann, hvor vaskemiddelet skal oppløses, tilstrekkelig.

Det viktige er å rengjøre tetningene inne i vaskemaskinen. Glem ikke å fjerne brettene der du putter vaskemiddel og skyllemiddel. Vask dem separat i håndvasken.

Den enkle metoden

En ting som ofte glemmes, er rengjøring av vaskemaskinens dør. Denne blir ofte svært skitten og har en tendens til å fange all slags skitt som blir igjen i vaskemaskinen og dermed kommer i kontakt med klærne dine.

Resultatet blir altså at klærne dine først blir rene og deretter skitne igjen, og det er jo meningsløst, ikke sant?

Rengjøring av innsiden av en vaskemaskin kan være komplisert hvis du følger instruksjonene fra produsentene av slike apparater. Det finnes imidlertid en enkel metode som vil gjøre jobben for deg.

Kast minst én, men helst to, oppvasktabletter i vaskemaskinen. Aktiver deretter vaskeprogrammet, som bør være på minst seksti grader, men gjerne mer hvis det er mulig på din maskin.

Programmet skal aktiveres i omtrent en time, slik at tablettene i oppvaskmaskinen blir ordentlig "rengjort".

Det fantastiske med denne metoden er at den faktisk fjerner selv den mest sta skitten fra vaskemaskinen. Din vaskemaskin vil også lukte godt og kanskje rett og slett vaske bedre.

Læs også:

Han legger oppvasktabletter i toalettet: Se nå hva som skjer En brusetablett er en vanlig husholdningsartikkel som ofte brukes til å rengjøre proteser eller badet. Men visste du at en brusetablett også kan brukes til å friske opp toalettet ditt?
Med dette trikset kan du få de gamle gule putene til å se nye ut: Kun 1 ingrediens kreves Puter endrer farge over tid, fra den helt hvite fargen til gul. Dette skyldes mange forskjellige faktorer, hvorav de vanligste er støvmidd og svette. Det hjelper ikke å bytte trekk, så her kommer et triks som hjelper.