Kast restene av denne maten i moldvarphaugen. Da vil den ikke vise seg i hagen din igjen.

02/05/2024 21:33

Henrik R

Nyheter
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
Hvis moldvarper ødelegger utseendet på hagen din, så gjør én ting for å fordrive denne plagen fra eiendommen din. Ofte trenger du bare å ty til noen husmorråd som er fremragende for å holde moldvarper på avstand.

Hvis du legger merke til at det begynner å dukke opp moldvarphauger i hagen din, bør du handle umiddelbart.

Selv om den ikke er et typisk skadedyr, lager den underjordiske ganger som kan skade røttene til plantene dine, og det er spesielt irriterende hvis du har plantet deilige grønnsaker.

Moldvarphauger ser heller ikke særlig estetisk tiltalende ut på en jevn, velholdt plen, noe som ofte er en av hovedårsakene til at man forsøker å skremme moldvarper bort fra eiendommen sin.

I slike tilfeller er det verdt å bruke hjemmeremedier som raskt hjelper mot skadedyret.

Hvordan får du raskt moldvarpen ut av hagen din?

Rekk ut etter et produkt fra kjøleskapet

Det finnes mange måter å bli kvitt moldvarper på, men ikke alle er like effektive.

Hvis du ønsker en naturlig løsning som bare skremmer moldvarper bort fra hagen din, finnes det et produkt i kjøleskapet som du sannsynligvis allerede har.

Meieriproduktet kefir.

Bland dette med vann i forholdet 1:3, hell den ferdige blandingen ned i hver moldvarphaug, og så snart moldvarpen begynner å lukte det, burde den pakke sammen tingene sine og forlate eiendommen din.

Dette kan du også bruke

Moldvarper har en utmerket, men svært sensitiv luktesans.

Derfor er mange dufter effektive for å avskrekke dem fra eiendommen din. For mennesker er disse ofte behagelige dufter, og moldvarper unngår dem om de kan.

Så rekk ut etter lavendel, basilikum, timian eller rosmarin og plasser en bukett av disse plantene i hver moldvarphaug.

Matrester fra kjøleskapet, som tiloversblevne hvitløk, løk eller fisk, virker på samme måte.

Hvis du rett og slett legger sterkt duftende produkter i moldvarphaugen, vil moldvarpen raskt lære at den ikke er velkommen her, og den vil ikke bli lenge.

Læs også:

Han legger oppvasktabletter i toalettet: Se nå hva som skjer En brusetablett er en vanlig husholdningsartikkel som ofte brukes til å rengjøre proteser eller badet. Men visste du at en brusetablett også kan brukes til å friske opp toalettet ditt?
Forskere forteller: Derfor skal du ikke drikke kaffe om morgenen For å få mest mulig ut av effekten av koffein bør vi ifølge forskning vente flere timer før vi drikker den første koppen.