Kina avviser spionasjeanklager etter arrestasjon av tre mistenkte

23/04/2024 12:41

Sofie

Nyheter
Foto: Wikimedia Commons
Foto: Wikimedia Commons
Etter arrestasjonen av tre mistenkte anklaget for å ha spionert for Kina, har den kinesiske ambassaden i Berlin avvist anklagene som grunnløse.

Som rapportert av Tagesschau , skal de mistenkte – to menn og en kvinne – ha gitt sensitiv informasjon relatert til militærteknologi til den kinesiske hemmelige tjenesten.

Den kinesiske ambassaden, gjennom det statlige nyhetsbyrået Xinhua, oppfordret Tyskland til å slutte å bruke spionasjeanklager for å «politisk manipulere bildet av Kina og ærekrenke Kina».

Tysklands sårbarhet for spionasje

Eksperter, inkludert CDU-sikkerhetsspesialist Roderich Kiesewetter, mener Tyskland er utilstrekkelig forberedt til å bekjempe spionasje, noe som antyder at de nylige arrestasjonene bare kan være begynnelsen.

Kiesewetter bemerket at landet er sårbart for hybridangrep fra etterretningstjenester som Kinas, og sa: "Kina har et ganske enkelt spill i Tyskland."

Han pekte på manglende bevissthet om risikoen ved kinesisk samarbeid, spesielt innen vitenskap og næringsliv, som en medvirkende årsak.

Fokus på militærteknologi

Ifølge den tyske føderale påtalemyndigheten var de arresterte mistenkte engasjert i forhandlinger om forskningsprosjekter som kan være til nytte for Kinas militære kapasiteter, spesielt innen maritim kampmakt.

Tyskland mistenker at noe sensitiv informasjon, inkludert detaljer om en høyytelsesmotor som er egnet for kampskip, allerede kan ha blitt gitt videre til Kina.

De to mennene ble varetektsfengslet mandag, mens kvinnen forventes å møte for etterforskningsdommeren ved Federal Court of Justice.

Eksperter mener disse arrestasjonene kan indikere et bredere spørsmål om spionasjevirksomhet i Tyskland.

Læs også:

Dette er kroppens fysiske signaler når døden nærmer seg Døden er den naturlige avslutningen på livet. Kroppen kan bare holde ut i en begrenset tid, og kroppens signaler om at tiden er inne, er helt tydelige.
Kvinne legger sitronene sine i fryseren – så skjer magien som får nordmenn til å gape De færreste vet hvorfor du bør legge sitronene dine i fryseren.