Kina oppdager verdens største oljeforekomst

12/03/2024 07:00

Sofie

Nyheter
Foto: Shutterstock
Kina har oppdaget verdens største oljeforekomst.

En avgjørende oppdagelse for Kina, for å redusere sin energiavhengighet, har sett dagens lys da det kinesiske oljeselskapet China National Offshore Oil Corporation, bedre kjent som CNOOC, rapporteres å ha oppdaget verdens største oljeforekomst i Bohaihavet. Det melder Naftemporiki.

Oljefeltet Bozhong 26-6, oppdaget i 2022, har nå bekreftet rekordnivåer av hydrokarbonreserver etter en rekke boreoperasjoner, potensielt over 1,3 milliarder fat (over 200 millioner kubikkmeter).

Kjempefunnet ble funnet i metamorfe bergarter i Bohaihavet, et lite innlandshav som ligger på nordspissen av Øst-Kinahavet og nordvest for Gulehavet, på Kinas nordøstlige kyst.

Den spanske geologen Jorge Navarro nevner at det gigantiske funnet ble funnet i et område kjent som «begravde åser».

Olje og gass lagres typisk i sedimentære bergarter, som sandstein, som normalt ikke gjennomgår vesentlige endringer eller store tap i porøsitet og permeabilitet på grunn av nedgraving og kompresjon.

Imidlertid kan noen av disse sedimentære bergartene, hvis de begraves under høye temperaturer og trykk, gjennomgå en rekke fysisk-kjemiske prosesser som ødelegger nesten all deres porøsitet og permeabilitet.

Hvis disse metamorfoserte bergartene bringes tilbake til overflaten av tektoniske krefter, forbedres deres petrofysiske egenskaper. På en slik måte at hvis de begraves igjen, er de i stand til å huse hydrokarboner.

Et eksempel på metamorfosert bergart er skifer, som det utvinnes skiferolje fra i USA. Skiferolje produseres i skiferen når den utsettes for høye temperaturer som kan brukes som drivstoff, kjent som skiferolje.

Ny produksjonsrekord

Denne oppdagelsen er av avgjørende betydning for et land som Kina, som streber etter å redusere sin energiavhengighet og opprettholde et enormt driftsbalanseoverskudd. Kina er verdens største importør av mange råvarer, inkludert olje.

Kina oppnådde ny rekord i olje- og naturgassproduksjon på slutten av fjoråret. Nasjonal råoljeproduksjon var i gjennomsnitt 4,16 millioner fat per dag, ifølge data fra kinesiske myndigheter.

På denne måten fortsetter «den asiatiske giganten» å være den sjette største produsenten av råolje i verden, og nærmer seg Irak, som er verdens femte største oljeprodusent, med 4,3 millioner fat per dag.

Kinas råoljeproduksjon økte til 208 millioner tonn i 2023, noe som representerer en økning på 1,6 % i forhold til produksjonsnivået i 2022.

Læs også:

Dette er kroppens fysiske signaler når døden nærmer seg Døden er den naturlige avslutningen på livet. Kroppen kan bare holde ut i en begrenset tid, og kroppens signaler om at tiden er inne, er helt tydelige.
Vaskemaskinen er full av bakterier: Med dette trikset vil du utrydde dem på kort tid I de fleste hjem er vaskemaskinen ofte i bruk - og dette betyr også at du bør sørge for at den holdes ren.