Klar oppfordring fra en IT-ekspert: Gjør dette med din Gmail

26/06/2024 22:00

Sofie

Nyheter
Foto: Shutterstock
Det vil nok gjøre noen ting mye enklere!

I vår digitale tidsalder er det alltid ting som ønsker vår oppmerksomhet, så noen ganger er det kjærkomment å bare slå av telefonen og datamaskinen en stund, så kan du få litt ro.

Men når du åpner datamaskinen eller telefonen igjen, kan du være sikker på at det er et hav av ubesvarte e-poster. Kanskje til og med en som krever at du går tilbake og finner en gammel e-post med et viktig vedlegg.

Men du har over 1000 gamle e-poster i innboksen din, og det er en nesten umulig oppgave å finne akkurat den e-posten du mangler.

Ja, e-post er en fantastisk oppfinnelse, men med nesten ubegrenset lagringsplass for de mange tekstmeldingene, kan det med årene bli ekstremt vanskelig å holde oversikt over hva som er hvor i den stappfulle innboksen.

Derfor oppfordrer Liz Gumbinner fra Cool Mom Tech nå Gmail-brukere til å bruke et bestemt triks som kan gjøre det mye mer overkommelig å ha tusenvis av e-poster liggende.

Bruk etiketter

Liz råder Gmail-brukere til å lage etiketter som tilsvarer årene e-postene ble mottatt. For eksempel "Inbox 2023" eller "Inbox 2024". Dette gjør det enkelt å finne og administrere e-poster fra bestemte tidsperioder.

Hvis du vil begynne å indeksere e-postene dine, går du til Gmail-innboksen og skriver "in: label:inbox" i søkefeltet.

Du velger deretter alle meldingene i innboksen din, tildeler dem en årsetikett og arkiverer dem.

På denne måten er e-posten nå merket med en etikett slik at du kan søke etter dem basert på mottakstidspunktet.

Hvis du ønsker å gå enda mer i dybden med divisjonen, kan du faktisk ta denne metoden et steg videre.

Ved å bruke "Egendefinert område" i søkealternativene kan du lage etiketter som "2024 Q1" for første kvartal 2024. Dette gir deg en mer presis tidsangivelse og en bedre følelse av når spesifikke e-poster ble mottatt.

Du kan også eksperimentere med å lage etiketter basert på innholdet i e-poster, for eksempel arbeidsrelaterte, personlige eller prosjektspesifikke etiketter. Målet er å lage mindre biter av e-poster for å holde arkivet ditt organisert og enkelt søkbart.

Læs også:

Legg det under jordbærplanten din: Da får du sommerens beste avling Det er en vanlig frustrasjon blant jordbærdyrkere å se rikelig blomstring uten at innhøstingen følger etter.
Dette er hva vitenskapen sier om å spise en banan til frokost Selv om det ikke er ideelt som et første måltid, kan det være fordelaktig å spise en banan før frokost eller som en del av en balansert frokost.