Københavns lufthavn utsteder advarsel

23/04/2023 16:23

Emma

Nyheter
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
Københavns lufthavn har sendt ut en advarsel til folk som skal fly søndag.

Hvis du tar et fly fra København lufthavn, er det en risiko for at det blir forsinket. Det kan til og med være en risiko for at det ender opp med å bli kansellert helt.

I et innlegg på det sosiale mediet Facebook skriver Københavns lufthavn at det er fare for både forsinkelser og kanselleringer i løpet av søndagen.

De opplyser at dette skyldes at det hos NAVIAIR, som har ansvaret for flygeledelsen i Danmark, er akutt mangel på ansatte, noe passasjerene nå vil merke.

«Hvis du reiser, kan du for øyeblikket oppleve forsinkelser, akkurat som det er fare for kanselleringer på flyvninger fra Københavns lufthavn», står det i innlegget på sosiale medier.

«Dette fordi NAVIAIR, som har ansvar for flygeledelsen i Danmark, har mangel på bemanning», skriver de også.

Det høres også ut som om du må møte opp på flyplassen som normalt, men likevel er det en risiko for at du kan vente lenger enn du forventet - eller at du må reise hjem igjen.

De anbefaler også å følge med på den nyeste informasjonen om søndagens avganger. Du kan enten gjøre dette på deres hjemmeside eller via deres app, hvor du vil kunne følge om det er "ny informasjon om din flyreise og eventuelle endringer i flyplanen".

Københavns lufthavn skriver også at de jevnlig sørger for å informere NAVIAIR om konsekvensene som følger med å ikke ha nok ansatte til å håndtere flygeledelsen.

I tillegg sender de også ut en unnskyldning til alle som er berørt av forsinkelsene og kanselleringene som kan oppstå i løpet av søndagen.

– Vi beklager eventuelle ulemper dette medfører som følge av bemanningsmangelen ved NAVIAIR. Hvis du er berørt av flyforsinkelser eller kanselleringer, vennligst kontakt flyselskapet ditt, skriver de.

Læs også:

Han legger oppvasktabletter i toalettet: Se nå hva som skjer En brusetablett er en vanlig husholdningsartikkel som ofte brukes til å rengjøre proteser eller badet. Men visste du at en brusetablett også kan brukes til å friske opp toalettet ditt?
Forskere forteller: Derfor skal du ikke drikke kaffe om morgenen For å få mest mulig ut av effekten av koffein bør vi ifølge forskning vente flere timer før vi drikker den første koppen.