Kongehuset melder ut: Tar avstand fra bryllypet til Märtha Louise og Durek Verrett

23/02/2024 12:12

Sofie

Nyheter
Foto: Privat
Slottet har nå uttalt seg om bryllupet.

Bryllupsklokkene ringer snart for Märtha Louise (51) og Durek Verrett (48), som skal gifte seg sommeren 2024.

31. august 2024 skal paret knytte bånd i vakre Geiranger på Hotell Union.

Slottet har nå uttalt overfor TV 2 at de ikke vil delta i planleggingen eller gjennomføringen av prinsesse Märtha Louise og Durek Verretts bryllup i Geiranger denne sommeren.

Ansatte ved det kongelige hoffet vil heller ikke være involvert i noen deler av bryllupsforberedelsene, og det kongelige hoffet vil ikke stå ansvarlig for arrangementet. Dette understreker en distansering fra kongehuset i forhold til bryllupet.

– Bryllupet til prinsesse Märtha Louise arrangeres privat, og finner sted uten bistand fra Det kongelige hoff. Det kongelige hoff bidrar dermed heller ikke økonomisk eller på noen annen måte med arrangementet, skriver kommunikasjonssjef Guri Verpe i en e-post til TV 2.

Kongehusekspert Ole Jørgen Schulsrud-Hansen peker på at kongehuset sannsynligvis ønsker å holde seg til reglene som ble etablert i november året før, hvor det ble bestemt at Märtha Louise og Verrett må skille mellom sine personlige aktiviteter og kongehusets offisielle virksomhet.

Dette inkluderte en beslutning om at prinsessetittelen ikke skulle benyttes i kommersiell sammenheng.

Schulsrud-Hansen antyder at det nærmeste bryllupet vil komme en forbindelse til kongehuset, er gjennom bryllupsgaver fra kronprinsparet og kongeparet. Det skriver Abcnyheter.