Kraftig turbulens på Singapore Airlines-flyvningen: Nå tilbyr de store kompensasjoner

11/06/2024 15:38

Sofie

Nyheter
Sjangerfoto: Wikimedia Commons
Sjangerfoto: Wikimedia Commons
En passasjer mistet livet under turbulensen.

Det vakte stor oppsikt da et fly fra anerkjente Singapore Airlines på reise mellom London og Singapore tilbake i mai ble rammet av så voldsom turbulens at det resulterte i flere skadde passasjerer og ett enkelt dødsfall.

Nå er det noe nytt i saken, ved at flyselskapet har bestemt seg for å tilby kompensasjon til de berørte. SE & HØR skriver det. 

Den uheldige hendelsen fant sted i luftrommet over Myanmar, hvor en Boeing 777-300ER fra Singapore Airlines opplevde ekstrem turbulens.

Turbulensen var så sterk at en 73 år gammel britisk passasjer døde av et hjerteinfarkt under episoden. Mange andre passasjerer ble skadet, og fire dager etter hendelsen var 43 personer fortsatt innlagt på sykehus.

Kompensasjon til passasjerer 

Singapore Airlines har nå varslet at passasjerene som fikk lettere skader får en erstatning på 10.000 dollar, tilsvarende i underkant av 70.000 kroner.

For de passasjerene som fikk mer alvorlige skader, tilbyr selskapet individuelle intervjuer for å diskutere større erstatningsbeløp. 

Initiativet er satt i gang for å vise at flyselskapet ønsker å møte behovene til de berørte og bøte på skadene de har påført.

Som en direkte konsekvens av hendelsen har Singapore Airlines besluttet å stramme inn reglene for bruk av bilbelte under flyging. Flyselskapet vil fremover avstå fra å servere varm drikke og måltider når skiltene for bilbelte er på. Dette er en del av deres økte fokus på passasjersikkerhet.