Kringkasting på russisk stats-TV truer med å utslette Storbritannia med ett angrep: "Hvorfor spiller dere smarte?"

05/05/2022 15:05

Emma Sletta

Nyheter
Foto: Russia-1
Foto: Russia-1
Storbritannia har i den grad gjort seg uvenner med Russland.

I en kronikk som ble sendt mandag kveld på tv-kanalen Russland-1, hevdet den russiske verten at Storbritannia har truet med å angripe Russland med atomvåpen, noe som fikk verten til å true med at Russland kan utslette Storbritannia med «One [...] missil."

Det skriver TV 2.

Nyhetsanker Dmitry Kiselyov kom med trusselen under et program sendt på Russland-1, en av Russlands største og eldste statseide TV-kanaler, en av Putins favorittmunnstykker.

Kiselyov hevdet at Storbritannia nylig hadde truet Russland med et gjengjeldelsesangrep med atomvåpen.

Storbritannia er i besittelse av rundt 100 atombomber, men landets statsminister Boris Johnson og hans regjering har tidligere uttalt at Russlands anklage bare er propaganda. 

Ifølge ham har ikke Storbritannia truet Russland med et mulig atomangrep.

«Hvorfor true det store Russland med atomvåpen fra en ganske liten øy,» spør det russiske nyhetsankeret i funksjonen uansett.

Han fortsetter med en direkte trussel mot Storbritannia: "Øya er så liten at bare ett Sarmat-missil er nok til å drukne det en gang for alle. Alt er allerede beregnet.»

En del av kringkastingen kan ses i videoen nedenfor:

Mens Kiselyov sier det ovennevnte, viser en grafikk en rakett som blir avfyrt fra Russland og fullstendig utslettende Storbritannia.

Missilet vil ifølge tv-verten blant annet føre til en 500 meter høy tsunami utenfor kysten av Storbritannia.

Foto: Russia-1

Sarmat-missilet er kjent i Vesten som 'Satan 2', og senere i sendingen truer Kiselyov også USA med den skremmende og ødeleggende bomben.

Han sa: «Vårt nye dødelige, hypersoniske våpen kunne omgå amerikanske rakettforsvar og ødelegge et område på størrelse med Texas eller England. Det er bare én rakettoppskyting, Boris, og England er borte en gang for alle. Så hvorfor spiller dere smart?».

 

 

Læs også:

Så enkelt: En rask måte å rengjøre ovnen på Et enkelt triks for å få ovnen til å glinse igjen ved å bruke en enkel ting.