Kvinne advarer turister: Pass på dette før du reiser på ferie

20/06/2023 23:30

Sofie

Nyheter
Foto: TikTok/@jetsetting_jacki
Foto: TikTok/@jetsetting_jacki
En kvinne har advart turister om å være oppmerksomme når de besøker Roma etter at hun ble fanget av beskjedenhetsreglene.

Jacki Hodge, fra Australia, tok til TikTok for å dele historien om hennes mote-feil.

Ved å bruke et bilde av seg selv iført en hvit kjole, forklarte 26-åringen feilen sin og hvordan den påvirket ferien hennes i "Den evige stad". Ta en titt:

Hodge sa: "Du kan ikke ha skuldrene ute, du kan ikke ha puppene dine ut, du kan definitivt ikke ha utskjæringer og kjolen er ryggløs."

Selv om hun følte at hun så «flott» ut, så ble hun nektet adgang til Vatikanet, Pantheon og De dødes museum. Hodge forklarte:

"Noen steder har man kapper du kan kjøpe, men på steder som Pantheon sa de bare 'nei, kom deg ut'."

Denne feilen betydde at Hodge måtte vente utenfor mens vennene hennes utforsket bucket list-destinasjonene. For å forhindre at andre gjør hennes feil, rådet Hodge til at besøkende til Italia tar med seg en jakke eller skjerf i tilfelle de trenger å dekke til.

Hun oppfordret også folk til å bruke klær som dekker knærne. Til syvende og sist ønsket hun at andre skulle "være oppmerksomme og kle seg riktig" og styre unna crop topper og korte shortser.

Videoen har blitt sett over én million ganger av TikTok, og mange takker Hodge for å ha gitt dem en heads up.

En person kommenterte: "Jeg ville aldri ha tenkt på dette, takk!" Andre ble imidlertid forvirret over at Hodge ikke var klar over reglene før hun reiste til Italia.

En seer skrev: "Jeg forstår det ikke. Leser ikke folk opp om stedene de skal til før de drar? Passende antrekk er en så grunnleggende ting."

En annen kommenterte: "Hvordan vet ikke folk dette?", mens en medkommentator sa: Ganske vanlig med mange religiøse bygninger. Vi besøkte et hinduistisk tempel på Fiji, og folk som ikke var dekket, måtte ha på seg sjal."

Vatikanet som religiøs stat pålegger både mannlige og kvinnelige besøkende en kleskode, som krever at de dekker til skuldre og knær. Luer, ripede jeans og støtende tatoveringer er også forbudt.

Turister som ikke er passende kledd når de ankommer Vatikanet, får muligheten til å bruke en medfølgende kappe eller poncho som dekker skuldre og knær. De siste årene har resten av Italia slått ned på «respektløs» oppførsel fra turister.

For eksempel, i 2022, innførte Sorrento-ordfører, Massimo Coppola, en bot på £425 for turister som gikk rundt i byen uten overdel eller i bikini.