Kvinne døde på fornøyelsespark i Sverige

26/06/2023 19:06

redaktion

Nyheter
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Den 35 år gamle kvinnen var på Gröna Lund sammen med familien.

Hun kjørte Jetline-berg-og-dal-banen sammen med søsteren da toget sporet av.

Kvinnen døde og søsteren ble alvorlig skadet, ifølge Expressens opplysninger.

Midtsommerhelgen var solrik og varm i Stockholm og søndag hadde mange valgt å besøke Gröna Lund fornøyelsespark.

En av dem var en 35 år gammel kvinne som var der med søsteren og barna i familien. Litt etter klokken 11.30 gikk søstrene om bord i den klassiske Jetline-berg-og-dal-banen, som har vært i parken siden 1988. Men under kjøreturen sporet den fremre delen av toget av, i en høyde på mellom seks og åtte meter.

Det er foreløpig uklart hvorfor.

– Den fremre delen av toget har blitt hengende på skrå, og toget har stoppet veldig, veldig raskt når dette skjer, sier Gröna Lund-sjef Jan Eriksson.

Den 35 år gamle kvinnen omkom i den alvorlige ulykken, og søsteren hennes ble alvorlig skadet, ifølge Expressens opplysninger. Kvinnenes barn var fortsatt på bakken da ulykken skjedde.

Flere personer var vitne til hendelsen. To voksne personer ble alvorlig skadet, men ikke livstruende, ifølge regionen.

To andre voksne blir fortsatt behandlet med mindre alvorlige skader. De fem andre, blant dem flere barn, hadde mandag fått forlate sykehusene i Stockholm.

Vitner har fortalt hvordan de så folk falle fra toget, og hvordan en mann fikk tak i en bjelke i kjøreturen. Det er uklart nøyaktig hvor de skadde var da nødetatene ankom.

Thomas Billefors ventet på å gå ombord i berg-og-dal-banen sammen med datteren da ulykken skjedde:

– Man er fortsatt i sjokk, du vil ikke tenke på hvordan det kunne gått. Mine tanker går til alle involverte, det er en forferdelig hendelse.

Carina Skagerlind, politiets talsperson forteller at de vil holde en rekke tilleggsavhør med vitner for å få et bedre bilde av hva som har skjedd.

Den statlige ulykkeskommisjonen har vært på ulykkesstedet mandag, og Gröna Lund har også startet sin egen etterforskning. Fornøyelsesparken er stengt etter dødsulykken.