Kvinne hadde plagsomt utslett på beinet: Det viste seg å være noe mye verre

02/07/2023 15:30

Sofie

Nyheter
Foto: TikTok
Foto: TikTok
En 27 år gammel kvinne trodde hun nettopp hadde utslett på beinet. Senere oppdaget hun at det var noe helt annet.

En kvinne oppdaget at hun hadde begynt å få utslett på beinet etter en tur på stranden. Hun ble sjokkert da hun senere oppdaget at det ikke var utslett. I stedet var det parasitter som la egg inni henne.

27 år gamle Marystella Gomez slappet av på en strand i Colombia da hun la merke til de røde merkene. Først var hun ikke bekymret, men etter hvert begynte det å se ut som utslett.

Derfor bestemte hun seg for å gå til legen, for å finne ut hva det var. Her fikk hun vite at det trolig skyldtes en allergisk reaksjon eller muligens en soppinfeksjon.

Noen dager senere var det fortsatt ingen bedring å se på beinet. Derfor valgte hun å besøke en hudlege som kunne gi henne den sjokknyheten.

"Jeg dro til legevakten hvor de fortalte meg at jeg hadde sopp eller allergi. De ga meg medisin, men det virket ikke og beinet mitt ble verre og verre," sa hun ifølge Daily Star.

"Noen dager etter at jeg var på legevakten fikk jeg time hos hudlegen. Det var da legen fortalte meg at jeg hadde en parasitt."

Foto: Tiktok

Hun fant ut at utslettet var forårsaket av en parasitt kjent som hakeorm. Angrepet fra denne parasitten førte til en hudsykdom kalt kutane larve migrans.

Hakeorm kan grave seg inn i huden, hvor de kan leve i flere uker, ifølge Centers for Disease Control and Prevention (CDC).

"Mange tar med seg hundene og kattene sine til stranden og de legger igjen bæsj. Eierne plukker den ikke opp og den havner i sanden. Du sitter eller tråkker på sanden og parasitten fester seg til deg." sa hun til NeedToKnow.co.uk.

"Hudlegen ga meg medisin for å drepe parasitten, og den gikk bort. Han fortalte meg også at grunnen til at det klør så mye om natten er fordi parasitter legger egg om natten.

Hakeorm trenger inn i huden, noe de vanligvis gjør på foten. Deretter trenger de inn i det øverste laget av huden. Dette etterlater et karakteristisk utslett på huden som ligner formen på ormer.

I sjeldne tilfeller kan krokormene til og med infisere tarmene, noe som fører til magesmerter, diaré og generelt ubehag.