Lager film om kongeparet

26/11/2021 08:22

Emma

Nyheter
Foto: SCANPIX
Foto: SCANPIX
Historien har aldri før vært vist på film.

Kjærlighetshistorien til vårt kongepar har aldri blitt vist på film tidligere.

Derfor har regissør Vibeke Idsøe og Paradox Rettigheter vill få 12.000.000 kroner i tilskudd fra Norsk Filminstitutts markedsordning, NFI, for at de skal lage en film om kong Harald og dronning Sonjas ni år lange kamp for å måtte gifte seg.

”Historien om hvordan daværende kronprins Harald fant og slåss for kjærligheten til Sonja Haraldsen, er ikke bare en viktig del av norgeshistorien, det er også en utrolig kjærlighetshistorie som vil røre både de som husker historien fra sin ungdom, og de hører om den for første gang.” Det sier NFI-direktør Kjersti Mo. 

”Alle hadde en mening om Sonja og Harald. Det politiske spillet og dramaet som foregikk i kulissene, folkehetsen mot Sonja og hennes familie, medienes hardkjør, monarken som stilles overfor et umulig valg, og i sentrum for det hele to unge mennesker som kjemper for kjærligheten,” lyder beskrivelsen fra Norsk filminstitutt.

Mange vil se den

Markedsordningen er en ordning for kinofilmer med et stort publikumspotensial. 

Bransjepanelet består av erfarne filmprodusenter og distributører som vurderer hvilken av filmprosjektene som søker støtte, som har størst potensial for høyt billettsalg på kino.

De regner med at det nok er mange som vil ta turen til kinosalen for å se den rørende kjærlighetshistorien om vårt helt eget kongepar.

Hvis du gjerne vil lese litt om kongeparrets historie, har vi laget en artikkel om det som du er velkommen til å lese. Den ligger her: