Langrennsherrene om Klæbo-konflikten: "Klarer ikke helt å forstå"

11/10/2023 14:30

Sofie

NYHETER
Foto: Wikimedia Commons
Foto: Wikimedia Commons
Nå åpner de seg om Klæbo-konflikten.

AKKURAT NÅ LESER ANDRE OGSÅ

Johannes Høsflot Klæbo inviterte til pressetreff på Orkanger onsdag formiddag. Langrennsstjernen har ennå ikke signert noen representasjonsavtale for den kommende sesongen.

Landslagsløpere stilte spørsmål ved konflikten mellom Klæbo og skiforbundet. Dette gjelder blant annet bilderettigheter.

– Jeg har prøvd å lese meg litt opp på det, jeg forstår saken, men jeg klarer ikke helt å forstå heller, så jeg syns det er en vanskelig sak å sette seg helt inn i, sier Sjur Røthe til VG.

Sammen med Lucas Braathen og Alexander Aamodt Kilde hyret Klæbo inn advokat Pål Kleven i saken mot skiforbundet.

Kleven sa tidligere til VG at utøvere følte seg ignorert og respektløst behandlet. For to uker siden ga Klæbo en advarsel til forbundet.

Simen Hegstad Krüger ble konge av verdensmesterskapet i Planica sist vinter med Klæbo. De to vant tre gullmedaljer i verdensmesterskapet og vant stafetten sammen.

Landslagsløperne møtte pressen på en samling i Oslo forrige uke.

– Jeg har fulgt med på saken, men jeg syns det er litt vrient å forstå hva konfliktens kjerne egentlig er. Jeg har aldri hatt noe problem med hvem som eier bilder av meg, sier Krüger til VG.

I slutten av april sa Klæbo nei takk til å være med på landslaget. Krüger sa konflikten mellom Klæbo og skiforbundet har blitt et tema blant løperne.

Etter det VG kjenner til er partene også uenige om sponsorlogoen på konkurransedrakten. Som landslagsløper har du rett til å møte en privat sponsor.

Når du forlater landslaget, mister du denne retten. Derfor kan ikke Klæbo ifølge regelverket presentere sin sponsor.

Alle utøverne VG snakket med følte seg positive til at systemet ble stilt spørsmål ved. Didrik Tønseth har ikke noe imot en liten feide.

– Men må utfordre for at systemet skal bli bedre for hver utøver og forbundet, men med veldig mye rettigheter til utøverne, så går det utover fellesskapet og forbundet. Balansegangen mellom fellesskapet og individuell utøver er vanskelig. Men i langrenn er vi avhengig av penger til drift, sier Tønseth til VG.