Lekkede dokumenter hevder: Russland vil «tape» krigen mens Putin får cellegift

12/04/2023 14:22

Emma

Nyheter
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
Flere høytstående medlemmer av Kreml skal ha konspirert mot Russlands president Vladimir Putin. Den forteller graderte dokumenter som har blitt lekket.

Hemmeligstemplede dokumenter lekket fra amerikanske myndigheter hevder at en høytstående russisk general planlegger å bevisst tape krigen mot Ukraina.

Ifølge Pentagon konspirerer Kreml for å lansere planer mens president Vladimir Putin gjennomgår cellegiftbehandling. Et bilde av de hemmeligstemplede dokumentene ble lekket på tjenesten Discord i forrige uke, og de dukket senere opp på både Telegram og Twitter.

Det er underforstått at dokumentet ble fotografert før det ble fjernet fra et trygt sted. Det sier mediekanalen Vice. Dokumentet inneholdt informasjon om troppebevegelser, Russlands tap i Ukraina, etterretningsmøter og diverse annen informasjon fra en rekke kilder.

Dokumentet antyder også at det russiske sikkerhetsrådets sekretær Nikolaj Patrusjev og Russlands generalstabssjef Valerij Gerasimov konspirerer for å «ødelegge» Putins planer.

Dokumentene tilskriver opprinnelsen til det ubekreftede ryktet til en ukrainsk tjenestemann som ifølge dokumentene har en kilde med tilgang til Kreml-tjenestemenn.

Ifølge notatet hadde Ukraina planlagt å gå til motoffensiv mot Russland, men siden noe av informasjonen sto i rapporten, har de måttet endre planene sine.

Dokumentet viste også til langvarige rykter om Putins helse. Den 70 år gamle lederen skal ha hatt flere helseproblemer tidligere, alt fra demens til ulike typer kreft - men disse har alle blitt benektet av myndighetene.

Når det gjelder Putins cellegiftbehandling, er heller ikke dette bekreftet.