Lojal Putin-støtte er plutselig død

15/09/2022 09:38

Emma Sletta

Nyheter
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
I årevis har han ledet Vladimir Putins favorittavis, Komsomolska Pravda.

Nå er Vladimir Sungorkin plutselig død.

Han ble 68 år gammel.

Statsmediene bekrefter selv dette, og dødsfallet har satt sitt preg dypt i toppen av makten i Russland, der sjefredaktøren har blitt ansett som en av presidentens lojale støttespillere.

– Det er et stort tap, sier Kremls talsmann Dmitrij Peskov i en uttalelse.

"Det er triste nyheter fordi vi kjente han privat."

Det fortsatte med å si at Vladimir Putin personlig vil sende sine kondolanser til venner og familie av sjefredaktøren.

Vladimir Sungorkin døde onsdag av det som så ut til å være et slag. Skriver Komsomolska Pravda.

Den mangeårige journalisten var langt, langt øst i Khabarovsk-regionen, han var på en forskningsreise for å samle materiale til en bok om den russiske oppdageren Vladimir Arseniev.

Ifølge Daily Beast beskrev kollega Leonid Zakharov, som var på turen, den tragiske hendelsen i Komsomolska Pravda da den tragiske hendelsen skjedde "plutselig, uten forvarsel" mens de satt sammen i en bil og nettopp hadde snakket om å finne et sted å spise lunsj.

"Tre minutter senere begynte Vladimir å kveles. Vi tok ham ut i frisk luft, men han var allerede bevisstløs. Ingenting hjalp," skrev Zakharov.

– Legen som gjorde den første undersøkelsen sa at det var et slag. Men det er bare den foreløpige konklusjonen.

Vladimir Sungorkin selv ble født i Khabarovsk, og han hadde hatt ansvaret for Komsomolska Pravda siden 1997. Gjennom årene har han mottatt flere priser fra Vladimir Putin for sin tjeneste i Russland.

 

 

Læs også:

Fant en gammel matboks fra 1951 på loftet: Fikk sjokk da den ble åpnet Da et ektepar kjøpte en eldre bolig, bestemte de seg for at huset skulle renoveres. Under renoveringen fant de to matbokser, som var klemt fast under loftet i kjelleren. Innholdet i matboksene sjokkerte dem.