Lovforslag: Vil forby sosiale medier for barn under 16 år

26/02/2024 23:00

Mikkel Sletta

Nyheter
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Dansevideoer på TikTok, selfies på Instagram eller innlegg på Facebook.

Det kan snart være en saga blott for ungdom under 16 år i Florida.

I en avstemning torsdag stemte et flertall av de folkevalgte for å vedta et lovforslag som vil gjøre det forbudt for ungdom å bruke sosiale medier, skriver Reuters.

Nå ligger den endelige avgjørelsen på bordet til den republikanske guvernøren Rom DeSantis. 

Ifølge støttespillere er lovverket ment å beskytte unge mennesker mot nettrisiko for deres mentale helse, som angst, depresjon og andre psykiske lidelser. 

Kritikere mener imidlertid at lovforslaget krenker ytringsfriheten, på samme måte som det bør være foreldrene – og ikke politikerne – som skal ta stilling til unges aktiviteter på de digitale plattformene. 

Tiltaket vil kreve at sosiale medieplattformer avslutter kontoene til alle under 16 år og bruker et tredjeparts verifiseringssystem for å screene de som er mindreårige, skriver mediet. 

Ron DeSantis uttrykte forrige måned bekymring for regningen. 

Fredag ​​sa han ifølge Reuters at han ennå ikke hadde sett den endelige versjonen, men at han er enig i at sosiale medier er skadelige for barn. 

Lovforslaget nevner ikke spesifikt hvilke sosiale medier som vil bli forbudt, men sier at målene er plattformer som fremmer "uendelig rulling" eller viser reaksjoner, som liker eller kommentarer.