Luftrommet stenges under Märtha Louise og Durek Verretts bryllup

07/06/2024 20:24

redaktion

Nyheter
Foto: Privat
Foto: Privat
Luftrommet stenges under Märtha Louise og Durek Verretts bryllup.

Det store sikkerhetsnettet blir rullet ut i forbindelse med prinsesse Märtha Louise og Durek Verretts bryllup om få måneder.

Dette bekreftes av den siste nyheten før bryllupet.

Politiet har bedt den norske Luftfartstilsynet om å stenge luftrommet i området der prinsessen og Durek Verrett skal gifte seg.

Luftfartstilsynet har godkjent forespørselen, skriver Dagbladet.

"All flyvning i det avsperrede området er forbudt for alle fly, inkludert ubemannede fly og modelfly, med mindre det er gitt spesiell tillatelse fra Møre og Romsdal politidistrikt," skriver Luftfartstilsynet i sin avgjørelse ifølge Dagbladet. Videre står det:

"Luftrommet skal stenges for at politiet kan kontrollere området i alle dimensjoner og for å kunne ivareta sikkerheten ved egne operasjoner, prominente gjester og offentligheten i lys av de ekstraordinære utfordringene som denne høyprofil-begivenheten representerer."

I avgjørelsen står det også at "gjestelisten til bryllupet består av kongelige fra inn- og utland, samt mange med høy kjendisstatus".

Ifølge Dagbladet ble søknaden sendt 2. april – og godkjenningen var klar 5. juni.

Prinsesse Märtha Louise og Durek Verretts bryllup finner sted fra torsdag 29. august til søndag 1. september.

Bryllupsarrangementet starter med en såkalt ‘minglefest’ på torsdagen, etterfulgt av at de inviterte reiser til Geiranger i Vest-Norge, hvor resten av festlighetene finner sted.

Luftrommet over Geiranger er stengt i tre dager.

Området som stenges, strekker seg over 3,7 kilometer – og gjelder fra jordoverflaten til 2,5 kilometer opp i luften.

Politiet har ansvaret for sikkerheten under bryllupet, og derfor ønsker de å begrense sivil flyvning.

Forholdet mellom prinsesse Märtha Louise og sjamanen Durek Verrett har fått mye oppmerksomhet siden de ble et par i 2019, ikke minst på grunn av Verretts mange kontroversielle uttalelser.

Læs også:

Legg det under jordbærplanten din: Da får du sommerens beste avling Det er en vanlig frustrasjon blant jordbærdyrkere å se rikelig blomstring uten at innhøstingen følger etter.
Dette er hva vitenskapen sier om å spise en banan til frokost Selv om det ikke er ideelt som et første måltid, kan det være fordelaktig å spise en banan før frokost eller som en del av en balansert frokost.