Lukasjenko: Vesten vil forlenge krigen

17/05/2022 09:14

Emma Sletta

Nyheter
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
Lukasjenko tror vesten bevisst forlenger krigen.

Den hviterussiske presidenten Alexander Lukasjenko har oppfordret andre medlemmer av en russisk-dominert militærallianse til å stå samlet i kampen mot Ukraina. Lukasjenko anklaget også Vesten for å håpe å forlenge konflikten i Ukraina i et forsøk på å svekke Russlands militære evner.

Lukasjenko, som talte på et toppmøte av lederne for den kollektive sikkerhetsavtaleorganisasjonen (CSTO) i Moskva, sa at ‘helvetes sanksjoner’ mot sitt land og Russland kunne vært unngått hvis gruppen hadde snakket med en enhetlig stemme.

– Uten en samlet front vil det kollektive Vesten bygge press på det post-sovjetiske rommet, sa Lukasjenko i en TV-sendt tale der han henvendte seg til Russlands president Vladimir Putin og lederne av Armenia, Kasakhstan, Kirgisistan og Tadsjikistan.

Lukasjenko har i mange år vært en fast og lojal tilhenger av Vladimir Putin. Lukasjenko hjalp Putin i begynnelsen av krigen i Ukraina da han tillot russiske tropper å bli i Hviterussland før han gikk inn i grensen til Ukraina. Faktisk, i måneden før invasjonen, var det flere tusen russiske soldater i Hviterussland.

Lukasjenko kalles 'Europas siste diktator', og han er absolutt ikke populær blant alle mennesker i Hviterussland.

Både i 2020 og 2021 var det voldelige sammenstøt mellom demonstranter og politi. Demonstrasjonene startet etter at Lukasjenko ble gjenvalgt som president i Hviterussland i august 2020.

 

 

Læs også:

Hell eddik i vaskemaskinen: Når du ser hvorfor vil du aldri gjør noe annet Klesvask kan være veldig kjedelig, men selvfølgelig er nyvaskede klær alltid hyggelig. Personlig elsker jeg følelsen og lukten av helt rene klær. Jeg er nok ikke alene om dette.