Måtte endre sitt opprinnelige DJ-navn etter 9/11

27/06/2023 23:30

Sofie Hansen

Nyheter
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
DJ Khaled måtte endre sitt opprinnelige scenenavn etter at 9/11 skjedde.

Den 47 år gamle DJ-en, som egentlig heter Khaled Mohammed Khaled, ble berømt på 1990-tallet som radiovert, da han også begynte å jobbe med hiphop-kollektivet Terror Squad som live DJ.

Han ga ut debutalbumet Listennn... the Album i 2006, som ble fulgt av 12 flere studioplater – den siste var God Did, utgitt i fjor.

Men mens Khaleds DJ-navn har blitt verdenskjent, viser det seg at han opprinnelig gikk under en helt annen betegnelse da han opptrådte.

Han åpnet opp om sine tidligere dager i bransjen i et intervju i 2008 med Heeb Magazine, da han ble spurt om han noen gang vurderte å ikke bruke sitt virkelige navn da han kom inn i bransjen.

"Nei, jeg ønsket å beholde navnet mitt fordi det er et mektig navn," svarte Khaled.

"Jeg ønsket aldri å endre navnet mitt, fordi det er den jeg er." Han sa at han begynte med hiphop i begynnelsen av tenårene, og forklarte: "Jeg var involvert i breakin'-æraen, b-boy-æraen, og jeg elsket musikk så mye.

"Og jeg samlet på mixtapes og hadde de største høyttalerne på rommet mitt, og platespillerne, og jeg begynte å lage min egen musikk for min lytteglede, og lage den for vennene mine, så da gikk jeg bare inn i det og elsket det. Hip Hop!"

Khaled - som ble født i Louisana av palestinske foreldre - ble tydelig inspirert til å bane sin egen vei i bransjen, og smidde sin karriere som DJ, men ikke uten noen endringer underveis.

Før han ble kjent som DJ Khaled, gikk stjernen faktisk under navnet "Arab Attack", som han bestemte seg for å endre etter at 9/11 skjedde.

"Jeg droppet det fordi, etter hele 9/11-greien, vet du at jeg ikke er en av de uvitende menneskene," forklarte han.

"Jeg er en positiv person. 'Arab Attack' ble hovedsakelig brukt til musikk, som vi angriper deg med musikk, men da 9/11 skjedde, sa jeg, vet du hva, jeg kommer ikke til å bruke det navnet lenger. Det var ikke respektfullt ovenfor menneskene som gikk gjennom noen ting.»

På spørsmål om å fremme fred gjennom musikken sin, sa Khaled at han alltid ønsket å oppmuntre "enhet" og "folk som kommer sammen og driver med musikk".

Han la til: "Jeg handler ikke om vold og jeg handler ikke om biff, men i musikken vår må vi noen ganger fortelle historier, virkelige historier. Men personlig, som person, liker jeg å beholde kjærlighet og fred så mye du kan i denne verden, vet du?"

Læs også:

Derfor bør du spise det hvite «rusket» på klementinen Vi alle elsker frukten for sin friske duft, søte smak og at den er så enkel å skrelle. Men det er faktisk det hvite «rusket» som skjuler en skattekiste av næringsstoffer.