Madeleine McCann-saken med opprivende utvikling: Nytt vitne gir urovekkende forklaring

08/02/2024 12:11

Emma Sletta

Nyheter
Foto: Privat
Foto: Privat
Et nytt vitne beskriver dagene før kidnappingen - og mange brikker passer bekymringsfullt godt sammen.

I de dype skogene på Algarvekysten i Portugal, under stjernehimmelen, ble grunnlaget lagt for en skremmende avsløring – en som kaster nytt lys over mysteriet som har omsluttet forsvinningen av tre år gamle Madeleine McCann siden mai 2007.

Dette er den siste forklaringen i den opprivende og langvarige saken om kidnappingen av Madeleine McCann.

Sky News bringer en eksklusiv beretning fra Ken Ralphs, en britisk mann som en uke før Madeleine forsvant, var vitne til en opprivende samtale rundt et bål i et skogsområde, et steinkast fra der tragedien utspant seg.

Denne kvelden skulle avsløre mørke hemmeligheter om planene som rystet Ralphs til kjernen.

– Vi satt rundt bålet en kveld etter middagen. Vi drakk noen øl, og i de tidlige morgentimene begynte venninnen min å gråte. Jeg spurte ham hva som var galt, og til slutt innrømmet han overfor meg at han hadde blitt involvert i Christians planer om å stjele et barn fra en rik familie i Praia da Luz, sier Ralphs om den skjebnesvangre natten.

Ralphs' forsøk på å overbevise vennen om å trekke seg fra disse farlige planene ble møtt med en forklaring som bare kunne utdype og formørke inntrykket.

– Jeg sa: Ikke bli involvert i å kidnappe noen mot løsepenger. Dette er latterlig. Men så forklarte han: «Nei, sånn er det ikke.» Christian hadde en kunde – en kjøper – i kø. Et tysk par som ikke kunne få barn.

En uke senere rystet nyheten om Madeleine McCanns forsvinning verden, og Ralphs bekjente forsvant sporløst og etterlot teltet i aske.

Til tross for Ralphs forsøk på å kontakte politiet og dele sin kunnskap, forble informasjonen hans ubesvart til Christian B. ble en offisiell mistenkt i 2020.

Med fornyet besluttsomhet gikk Ralphs igjen til myndighetene, denne gangen også til Scotland Yard og den tyske aktoren Hans Christian Wolters, som nå leder etterforskningen.

Wolters bekrefter at Ralphs' vitnemål har blitt gitt videre til tyske etterforskere, og legger et nytt lag til den allerede komplekse saken.

Mens Christian B. fortsatt er hovedmistenkt og hardnakket benekter enhver befatning med Madeleine McCanns forsvinning, sitter verden igjen med flere spørsmål enn svar.