Madeleine McCann-saken: Nøkkelvitne er dødssyk

08/04/2024 10:00

Emma

Nyheter
Foto: Politi
Foto: Politi
Et viktig nøkkelvitne har blitt dødssyk.

Et av de mest omtalte og viktige vitnene i etterforskningen av Madeleine McCann-saken skal nå ha blitt diagnostisert med tarmkreft.

Og det kan få konsekvenser for politiets etterforskning, som i årevis har slitt med å finne nok bevis til å tiltale Christian Brückner, som er hovedmistenkt i saken om den lille jentas forsvinning.

Det skriver Sky News.

Dette er vitnet Helge Busching, som skal være en tidligere bekjent av den hovedmistenkte.

Sammen med et annet vitne, Michael Tatschl, skal de tre ha vært venner, og det er sistnevnte som påpeker at Busching er dødssyk og ikke har lenge igjen å leve.

– Vi snakket sammen på telefon for fire dager siden, og da diskuterte vi generelle ting. Blant annet kreften hans. Det er ganske ille. Han fikk diagnosen for noen måneder siden, sa Tatschl i vitneboksen fredag.

Christian Brückner er foreløpig tiltalt for tre grove voldtekter og to tilfeller av seksuelle overgrep mot barn, som han har erklært seg ikke skyldig i. Dette er alle hendelser som har funnet sted i Portugal mellom 2000 og 2017. Rettssaken vil pågå i 29 dager, og en dom er ventet i slutten av juni.

Selv om saken ikke har noen direkte tilknytning til den høyprofilerte Maddie-saken, kan den likevel få stor betydning i denne sammenhengen.

– Hvis retten tror på disse vitnene, kan det ha en positiv innvirkning på etterforskningen i Maddie-saken, har Christian Wolters, talsmann for påtalemyndigheten i Braunschweig, tidligere uttalt.

Spesielt Helge Busching er et viktig vitne. I juni 2023 snakket han for første gang med det tyske mediet Bild, og avslørte en skremmende samtale han skulle ha hatt med Brückner.

- Hun skrek ikke, skal Brückner ha sagt under en samtale om Madeleine McCann-saken.

Den britiske jenta Madeleine McCann forsvant fra familiens ferieleilighet i den portugisiske landsbyen Praia da Luz 3. mai 2007, mens foreldrene spiste middag på en restaurant i nærheten.

Hun var tre år gammel på den tiden.

Foreldrene har forklart at de hadde satt «Maddie», som hun ble kalt, og hennes to yngre søsken i leiligheten før de i det hele tatt hadde gått ned til en tapasrestaurant omtrent 50 meter fra der barna sov.

Hver halvtime sjekket foreldrene til barna i leilighet 5A. Men da moren, Kate McCann, gikk opp til leiligheten klokken 22 for å se til dem, fant hun bare tvillingene.

Maddie var forsvunnet.

Siden den gang har saken blitt grundig etterforsket, og det har ennå ikke vært mulig å finne ut hva som skjedde med henne.

Læs også:

Han legger oppvasktabletter i toalettet: Se nå hva som skjer En brusetablett er en vanlig husholdningsartikkel som ofte brukes til å rengjøre proteser eller badet. Men visste du at en brusetablett også kan brukes til å friske opp toalettet ditt?
Forskere forteller: Derfor skal du ikke drikke kaffe om morgenen For å få mest mulig ut av effekten av koffein bør vi ifølge forskning vente flere timer før vi drikker den første koppen.