Magnus Carlsen forsvinner midt i spillet: Nå forteller han hvorfor

28/05/2024 08:44

Sofie

Nyheter
Foto: StockphotoVideo / Shutterstock.com
Foto: StockphotoVideo / Shutterstock.com
Nå bekrefter han hvorfor.

Magnus Carlsen møtte Ding Liren i åpningspartiet av Norway Chess, men noen minutter inn i partiet forlot han plutselig bordet. Ifølge TV 2 lå Carlsen først med hodet ned på bordet før han reiste seg og gikk bort fra partiet mot Liren.

Tilbake i studio uttrykte programleder Fin Gnatt sin bekymring: "Er det bare jeg som er bekymret?"

Spekulasjonene om Carlsens fravær startet straks han kom tilbake til bordet. Det skriver Dagbladet.

TV 2s reporter Sverre Krogh Sundbø antydet at en matbestilling kunne være grunnen, da Carlsen ikke hadde hatt tid til å spise. Carlsen bekreftet senere hendelsen etter oppgjøret. "Det stemmer. Jeg spiste," sa han til TV 2.

TV 2-ekspert Jon Ludvig Hammer spurte Carlsen hvorfor han begynte å spise umiddelbart i stedet for å vente til Liren begynte å tenke. Carlsens enkle svar var: "Jeg var sulten."

Partiet mellom de to sjakkmesterne endte uavgjort og måtte avgjøres med armageddon. Her vant Carlsen med svarte brikker og sikret seg 1,5 poeng fra den første runden.

Den norske turneringens langsjakkdel avsluttes 7. juni.

Læs også:

Dette er hva vitenskapen sier om å spise en banan til frokost Selv om det ikke er ideelt som et første måltid, kan det være fordelaktig å spise en banan før frokost eller som en del av en balansert frokost.
Kronprinsessen er gravid: Viser frem babymagen Kronprinsparet venter sitt første barn.