Magnus Carlsen sjokkerer sjakkverdenen: Trekker seg

09/07/2024 08:49

Sofie

Nyheter
Foto: Shutterstock
Carlsen dropper turneringen.

Magnus Carlsen har valgt å trekke seg fra Grand Chess-turneringen i Zagreb, ifølge informasjon fra turneringen, skriver NTB.

Nordmannen, som opprinnelig hadde fått et wildcard, må nå overlate plassen sin til Levon Aronian. Turneringen blir spilt i både lynsjakk- og hurtigsjakkformat.

Bare for en måned siden sikret Carlsen sin sjette tittel i Norway Chess ved å slå Fabio Caruana i en dramatisk armageddon-final. Tidligere, i begynnelsen av mai, vant Carlsen også Grand Chess-turneringen i Polen.

I desember skal Carlsen forsvare sine verdensmestertitler i hurtigsjakk og lynsjakk, som begge vil finne sted i New York.

Carlsen har fem verdensmestertitler i langsjakk. I tillegg har han vunnet verdensmesterskapet i hurtigsjakk fem ganger og lynsjakk åtte ganger.

Læs også:

Legg det under jordbærplanten din: Da får du sommerens beste avling Det er en vanlig frustrasjon blant jordbærdyrkere å se rikelig blomstring uten at innhøstingen følger etter.
Dette er hva vitenskapen sier om å spise en banan til frokost Selv om det ikke er ideelt som et første måltid, kan det være fordelaktig å spise en banan før frokost eller som en del av en balansert frokost.