Magnus Carlsen ute av prestisjefylt turnering – vant over 170.000 kroner

04/05/2023 08:55

Emma

Nyheter
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
Magnus Carlsen (32) har nok en gang vist at det ikke bare er sjakken han mestrer.

Over tusen spillere stilte til start i pokerturneringen ved den franske rivieraen. På dag tre av turneringen måtte Carlsen omsider bukke under og slutt på en 69. plass.

En 69. plass ga dog sjakkmesteren en premie på 15.000 euro, noe som tilsvarer rett i overkant av 180.000 kroner.

Det skriver VG.

Magnus Carlsen gikk all inn mot briten Mark Teltscher med et firer-par på hånden. Ettersom Teltscher hadde to tiere på hånden, var Carlsen avhengig av å få hjelp av bordet. Det fikk han ikke og dermed var pokereventyret i Monte Carlo over for denne gangen.

– Jeg har ingen ambisjoner i poker. Jeg liker å spille det, det er en interessant utfordring, men jeg har ingen ambisjoner, uttalte Carlsen til arrangøren PokerStars tidligere onsdag.

Sist søndag så Carlsen at Ding Liren overtok VM-tittelen i langsjakk, da kineseren vant over russiske Jan Nepomnjasjtsjij. Carlsen valget selv å gi fra seg muligheten til å forsvare trofeet fra 2021 på grunn av manglende motivasjon.

Nordmannen har sett ut til å storkose seg ved pokerbordet i Monte Carlo. 1098 spillere startet turneringen og alle hadde muligheten til å kjøpe seg inn en ekstra gang innenfor en viss tidsramme.

Finaledagen i turneringen er satt til førstkommende lørdag.

– Jeg tror faktisk at likhetene mellom poker og sjakk er flere enn folk tenker, sa Carlsen og nevner sannsynlighetsregning som en faktor.

Foto: Privat

De to nordmennene Joachim Haraldsen og Vinnie David Vinayagamoorthy er fortsatt med i kampen om over 10,5 millioner kroner i første premie.

I fjor ble Magnus Carlsen nummer 363 av 8663 spillere til start under VM i poker i Las Vegas.

Utrolig nok ble turneringen vunnet av norske Espen Jørstad, som ble tidenes første verdensmester fra Norge i hovedturneringen. Han kapret over 100 millioner for prestasjonen.

Læs også:

Han legger oppvasktabletter i toalettet: Se nå hva som skjer En brusetablett er en vanlig husholdningsartikkel som ofte brukes til å rengjøre proteser eller badet. Men visste du at en brusetablett også kan brukes til å friske opp toalettet ditt?
Med dette trikset kan du få de gamle gule putene til å se nye ut: Kun 1 ingrediens kreves Puter endrer farge over tid, fra den helt hvite fargen til gul. Dette skyldes mange forskjellige faktorer, hvorav de vanligste er støvmidd og svette. Det hjelper ikke å bytte trekk, så her kommer et triks som hjelper.