Mallorca vil slå ned på spesiell turistatferd: Kan gi bot på over 30.000

24/03/2024 06:00

Sofie

Nyheter
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Mange drar på ferier på Mallorca.

Mallorca har i årevis vært et yndet reisemål for solsøkende europeere takket være sine fantastiske strender, klare blå vann og pittoreske omgivelser.

Øya tilbyr en ideell kombinasjon av kulturskatter, historiske attraksjoner og et livlig natteliv, noe som gjør den til et ideelt reisemål for enhver smak. Fra de rolige fjellbyene til de livlige kystbyene, kombinerer Mallorca naturlig skjønnhet med en innbydende atmosfære, og sikrer en minneverdig ferie for besøkende fra hele verden.

Men i Playa de Palma begynner tålmodigheten å bli tynnslitt i møte med den uprofesjonelle oppførselen til enkelte besøkende. Lokale myndigheter har nå bestemt seg for å bruke tøffe metoder for å stoppe strømmen av problematisk atferd som plager dette ferieparadiset.

Det skriver avisen.

Dette velkjente feriestedet på Mallorca, kun en kort reise unna øyas hovedstad, Palma, har lenge slitt med besøkendes til tider uakseptable oppførsel.

Denne utfordringen ble fremhevet på en turistmesse i Berlin, hvor borgermesteren i Palma, Jaime Martínez, presenterte en rekke strenge tiltak.

Disse inkluderer innføring av betydelig høyere bøter for forbrytelser som tyveri, vold og hærverk. Turister som bryter lokal lovgivning kan nå se frem til bøter på opptil 3.000 euro, som tilsvarer cirka 34.000 norske kroner. Ordfører Martínez har innført en streng nulltoleranse-politikk for slike handlinger, som både belaster lokalsamfunnet og forringer ferieopplevelsen til andre besøkende.

"Vårt mantra er nulltoleranse, og vi forventer at våre besøkende oppfører seg så ansvarlig som vi krever av våre egne innbyggere," sier Martínez. Dette fremhever byens vilje til å takle problemet med asosial atferd.

Til sommeren vil politiet øke sin tilstedeværelse i området, støttet av forbedret overvåking, en plan som allerede har fått godkjenning fra spanske myndigheter.

Selv om disse tiltakene fortsatt venter på politisk godkjenning, er Martínez optimistisk og overbevist om at tiltakene vil være effektive for å sikre en rolig sommersesong.

"Det handler om politisk besluttsomhet. Ingen fortjener å oppleve denne typen oppførsel år etter år," sier han og viser til de årlige problemene Playa de Palma opplever med enkelte turister. Med disse nye tiltakene håper man å gjenopprette fred og ro til dette elskede ferieområdet.

Læs også:

Han legger oppvasktabletter i toalettet: Se nå hva som skjer En brusetablett er en vanlig husholdningsartikkel som ofte brukes til å rengjøre proteser eller badet. Men visste du at en brusetablett også kan brukes til å friske opp toalettet ditt?
Forskere forteller: Derfor skal du ikke drikke kaffe om morgenen For å få mest mulig ut av effekten av koffein bør vi ifølge forskning vente flere timer før vi drikker den første koppen.