Maria Menounos åpner opp: Fikk kreft mens hun var gravid

06/05/2023 19:00

Sofie

Nyheter
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
«Gud ga meg et mirakel», forteller den kommende moren og verten for «Heal Squad» til PEOPLE.

Maria Menounos satte nylig kibosh på planene sine for en babyshower i forkant av ankomsten til hennes og ektemannen Keven Undergaros babyjente, som ble født via surrogat denne sommeren.

Etter år med forsøk på å bli foreldre, kunne paret ikke vært mer begeistret for å ønske nykommeren velkommen, men å arrangere en stor fest er lavt på prioriteringslisten deres i disse dager.

"Hele dette året har vært traumer, stress, krise," sier Menounos.

"Det var et minutt da vi planla noe, og da ble det for mye. Jeg tenkte: "Jeg må bare helbrede."

Etter nesten tre måneder med bedring ble den tidligere E! Nyhetskorrespondent og programleder for «Heal Squad»-podcasten åpner opp for PEOPLE i denne ukens utgave om hennes hemmelige kamp mot stadium 2 kreft i bukspyttkjertelen.

Diagnostisert i januar, gjennomgikk Menounos en vellykket operasjon for å fjerne en 3,9 cm svulst og er nå på et oppdrag for å oppmuntre andre til å søke svar på deres helseproblemer.

"Jeg trenger at folk skal vite at det er steder de kan gå for å fange ting tidlig," sier hun.

"Du kan ikke la frykt komme i veien. Jeg hadde det øyeblikket hvor jeg trodde jeg var borte - men jeg har det bra fordi jeg fanget dette tidlig nok."

Menounos (44) er ikke fremmed for helsekamper, etter å ha blitt diagnostisert og behandlet for en godartet hjernesvulst tilbake i 2017.

Men for den helsefokuserte stjernen som tidlig i fjor var midt i å feire nyheten om at hun snart ville bli en mor, kom som et stort sjokk.

"Jeg følte meg så bra, og så fikk jeg en klaps i ansiktet med en ny diagnose," sier Menounos, som begynte å lide av kraftige leggkramper i juni i fjor.

"Jeg ville skrike høyt, jeg var utrøstelig." En tur til sykehuset avslørte at hun hadde diabetes type 1, som går i familien hennes. (Både faren Constantinos og broren Peter er diabetikere.)

Hun ble foreskrevet insulin, gikk på en streng diett, begynte å overvåke glukosenivåene hennes og forbedret seg dramatisk.

I oktober, "Jeg var i ferd med å knuse det," sier Menounos, som fortsatt tar insulin daglig og bruker en glukosemonitor, "følte jeg meg så bra. Hva annet kan gå galt?"

Men en måned senere var hun tilbake på sykehuset, denne gangen «med uutholdelige magesmerter kombinert med diaré».

En CT-skanning og omfattende testing viste ingenting.

«De sa: «Alt er bra». Men jeg fortsatte å ha smerter, sier hun. På en flytur flere uker senere var smertene så ille at det føltes "som noen rev meg innvendig."

På jakt etter svar gikk hun med på å gjøre en MR-undersøkelse av hele kroppen med et selskap som heter Prenuvo.

Testen viste en 3,9 cm. masse på bukspyttkjertelen hennes, med en påfølgende biopsi som bekrefter at det var en nevroendokrin svulst i bukspyttkjertelen i fase 2, en form for kreft.

"Hvordan i all verden kan jeg ha en hjernesvulst og kreft i bukspyttkjertelen? " hun sier. "Alt jeg kunne tenke var at jeg har en baby på vei."

Gitt det tidlige stadiet da hun fanget den, fikk Menounos en god prognose og 16. februar ble hun operert for å fjerne svulsten sammen med en del av bukspyttkjertelen, milten, et stort myom og 17 lymfeknuter.

"Det var veldig smertefullt," sier hun om den medisinske prøvelsen og restitusjonen.

"Jeg kunne ikke bevege meg eller løfte meg opp." Heldigvis sov "Keven på sykehuset hver natt," sier hun om mannen sin.

Ifølge Menounos' lege, UCLAs Dr. Ryan Aronin, og kirurgen, UCLAs Dr. Timothy Donahue, ser stjernen ut til å være i god form, og krever ikke cellegift eller tilleggsbehandling, bare årlige skanninger for de neste fem årene.

"Jeg er så takknemlig og så heldig," sier Menounos.

"Gud ga meg et mirakel. "Jeg kommer til å sette så mye mer pris på å ha babyen i livet mitt enn jeg ville ha gjort før denne reisen."