Medie begikk kjempebrøler etter prins Henriks død: Nå legger de seg flate

15/02/2018 13:15

Anniken Hauge

Nyheter
Foto: Ritzau Scanpix/AP/Achmad Ibrahim
Foto: Ritzau Scanpix/AP/Achmad Ibrahim
Da prins Henriks død ble offentliggjort onsdag morgen, var det flere medier som jobbet hardt for å få nyheten raskt ut. Men for noen gikk det nok litt for fort i svingene.

Prins Henrik gikk bort sent tirsdag kveld omgitt av familien på Fredensborg Slott. Det opplyste det danske kongehuset tidlig onsdag morgen i en pressemelding.

Men svenske SVT var litt for ivrige med å få ut nyheten, og endte dermed å publisere et bilde av ingen ringere enn vår egen kong Harald sammen med dronning Margrethe av Danmark, istedet for prins Henrik.

Her fra SVTs Twitter-innlegg er dronningen avbildet med kong Harald i stedet for prins Henrik.

I en mail til Se og Hør skriver SVT at de ved en feil publiserte bilde av kong Harald i stedet for prins Henrik klokken 4.30 natt til onsdag:

Her ses dronning Margrethe og kong Harald på Christiansborg Slot i København i 2012. Foto: Keld Navntoft/ Scanpix

- Feilen ble raskt oppdaget, og bildet ble tatt bort. Dessverre dukket det feile bildet opp igjen på Twitter seinere på morgenen - et problem vi noen ganger støter på, men som vi vanligvis har rutiner på for å håndtere. Men denne gangen bommet vi, skriver SVTs nyhetssjef på nett Michael Kucera til Se og Hør.

Han forteller videre at mediet oppdaget feilen da oppmerksomme lesere gjorde dem bevisst på det.

- Det er naturligvis beklagelig at vi publiserer et feil bilde, spesielt i en sammenheng som dette, og jeg beklager for at det skjedde, skriver Michael Kucera.

Sent tirsdag kveld klokken 23.18 sov prins Henrik stille inn i på Fredensborg Slot omgitt av familien. af Dronningen og sine to sønner. Bisettelsen vil finne sted 20. februar klokken 11.00 i Christiansborg Slotskirke. 

Klokken 10 torsdag ble prins Henrik kjørt fra Fredensborg Slot til Amalienborg.