Mette Frederiksen åpner opp etter overfallet: Slik har jeg det nå

11/06/2024 15:30

Sofie

Nyheter
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
I et intervju tirsdag forteller Mette Frederiksen hvordan hun har det.

Statsminister Mette Frederiksen ble fredag ​​overfalt på Kulturtorvet i København.

En berørt 39 år gammel polsk mann, som legen beskriver som «psykisk ubalansert», angrep henne ved å gi henne et hardt slag med en knyttet hånd på den ene overarmen, hvoretter mannen døde. som heller ikke snakker dansk, siktet for vold i saken. Han blir i første omgang varetektsfengslet i 12 dager, frem til 20. juli.

Varetektsfengslingen forklarte imidlertid under grunnlovsforhøret at han ble positivt overrasket over å se statsministeren og at han ikke har noe imot Mette Frederiksen.

Hendelsen er ifølge politiet ikke politisk motivert og er derfor kategorisert som en enkeltstående, spontan handling.

Hele episoden gjorde imidlertid at statsministeren måtte ta en pause, og Mette Frederiksen måtte derfor følge EU-valget fra skjermen.

Men nå gir hun en status på hvordan hun har det. Kvinnen skriver det

"Jeg er ikke helt meg selv enda. Jeg gjør jobben min som statsminister, og det har jeg alltid lyst til. Det kunne jeg også gjøre i helgen, men ikke på samme måte som jeg pleier." sier Mette Frederiksen i et intervju med DR, tirsdag.

Mette Frederiksen vil med andre ord fortsette arbeidet som statsminister, men samtidig vurdere og se nærmere på hvilken type statsminister hun ønsker å bli fremover. Derfor må hun være mer på kontoret.

Ifølge Mette var det ekstremt skremmende da den polske mannen krysset den fysiske grensen som ethvert menneske har rett til å ha, og det kom derfor som et sjokk da det skjedde.