Mia-saken skal snart opp i Høyesterett: En teknisk feil bidro til å felle Thomas Thomsen

02/05/2024 11:00

Emma

Nyheter
Foto: Privat
Foto: Privat
Saken skal snart opp for retten igjen.

I juni 2023 ble den 37 år gamle elektrikeren fra Nordjylland, Thomas Thomsen, dømt til forvaring av tingretten da han ble funnet skyldig i voldtektsforsøk, drap og usømmelig omgang i den mye omtalte Mia-saken.

Før han begikk disse grufulle handlingene, hadde Thomas Thomsen tatt flere tiltak for å skjule hvor han befant seg rundt tidspunktet for Mias forsvinning 6. februar 2022 - men det var ikke nok.

Slik skriver Ekstra Bladet.

I Ekstra Bladets nye podkast «Hun møtte en morder» blir hendelsene rundt drapet på Mia undersøkt nærmere.

I podkasten finner du ut at Thomas Thomsen, før han forlot hjemmet sitt i Flauenskjold for å kjøre til Aalborg, hvor han hentet Mia, skrudde av mobiltelefonen og GPS-en i bilen.

Men det var ikke nok.

Til tross for disse forsøkene på å dekke over sporene hans, førte en teknisk feil hos Connected Cars til at hans nøyaktige plassering ble "logget" hvert 15. sekund.

Denne feilen viste seg å være avgjørende for det nordjyske politiet, da de kunne følge ruten hans nøyaktig rundt den tiden forbrytelsen fant sted.

Thomas Thomsens forklaring

Først forklarte Thomsen til politiet at han hadde tilbudt Mia skyss tidlig på morgenen da hun hadde stått utenfor uten jakke.

Han hevdet opprinnelig at han hadde sluppet henne av på en bussholdeplass i Nørresundby kort tid etterpå, men han endret den forklaringen da han ble presentert for data.

Han hevdet da at han hadde kjørt til skogsområdet på Hammer Bakker med den hensikt å ha sex med Mia, som angivelig hadde satt scenen for det selv.

Den forklaringen kjøpte de imidlertid ikke i retten, og den ble derfor stemplet som lite troverdig.

Tingretten fant også at Mia Skadhauge Stevn hadde forsøkt å rømme, men ble tatt igjen, utsatt for et voldtektsforsøk og til slutt kvalt.

Thomas Thomsen har kun innrømmet usømmelig omgang med liket, men han nekter for voldtekt og drap. Han har anket dommen til Høyesterett.

I skrivende stund er det ventet en dom 30. Mai.

Læs også:

Han legger oppvasktabletter i toalettet: Se nå hva som skjer En brusetablett er en vanlig husholdningsartikkel som ofte brukes til å rengjøre proteser eller badet. Men visste du at en brusetablett også kan brukes til å friske opp toalettet ditt?
Med dette trikset kan du få de gamle gule putene til å se nye ut: Kun 1 ingrediens kreves Puter endrer farge over tid, fra den helt hvite fargen til gul. Dette skyldes mange forskjellige faktorer, hvorav de vanligste er støvmidd og svette. Det hjelper ikke å bytte trekk, så her kommer et triks som hjelper.