Miriams 14 år gamle sønn har aldri sagt et eneste ord - men så får hun en uventet telefon

21/06/2023 06:30

Sofie

Nyheter
Foto: Facebook
Foto: Facebook
Gutten lider av ikke-verbal autisme.

Å være forelder er en av livets største gleder og utfordringer. Når ens barn blir født, er det håp og drømmer om en lykkelig og sunn fremtid. Men for noen foreldre blir denne reisen annerledes når de oppdager at barnet deres har en eller flere diagnoser.

Dette gir unike utfordringer og krever en spesiell innsats. Til tross for dette har foreldrene ikke mindre kjærlighet til et diagnostisert barn, som moren Miriam er et perfekt eksempel på.

Hun har en 14 år gammel sønn som heter Isaac, som lider av ikke-verbal autisme. Han trenger konstant omsorg og i sine 14 leveår har han aldri sagt et eneste ord. Det skriver The Mirror.

Isaac går på en spesialskole og nylig kom andre barn med lignende diagnoser for å besøke ham på skolen. Men det var her det skjedde noe som ingen forventet.

Gjennom hele oppveksten har Isaac løftet armene for å hilse på folk, men da han kom inn i klasserommet med barna som har de samme utfordringene som ham, skjedde det utenkelige.

Etter 14 år sa Isaac «Hei», noe som umiddelbart fikk læreren til å kontakte Isaacs mor, Miriam, og overlevere den glade beskjeden.

"Da jeg hørte hva han sa, ble jeg så emosjonell at jeg begynte å gråte fordi det var et spesielt øyeblikk", sa Miriam etterpå om episoden.

I kjølvannet av Isaacs første ord lurte Miriam på hvorfor han hadde vært i stand til å si noe. Han hadde nylig blitt besatt av et show kalt "Something Special" og hovedpersonen, Mr. Falle.

"Han var i en fase hvor han hele tiden spilte temaet fra Mr. Tumble og han sang 'Hello, hello, how are you?' Vi ble alle lei av å høre den når han spilte den konstant», forklarer Miriam.

Mannen som laget det populære barneprogrammet heter Allan Johnston, og han ble overlykkelig da han hørte om hva programmet hans hadde forårsaket:

«Jeg kan ikke forklare hvor fantastisk det er. For omtrent 20 år siden skapte jeg serien "Something Special" i håp om å hjelpe barn med spesielle behov med å finne sin stemme", sa han.

Miriam håper nå at denne historien vil inspirere andre til å tro på det umulige.