Mistenkt i Maddie-saken møte i retten: Avlyst etter minutter

20/02/2024 11:00

Emma

Nyheter
Foto: Privat
Foto: Privat
Fredag morgen fikk offentligheten et glimt av den hovedmistenkte i drapet på tre år gamle Maddie McCann, som forsvant for 17 år siden.

Med håndjern møtte den hovedmistenkte i drapet på Maddie McCann i retten i dag i Braunschweig.

Han er i retten for en helt annen sak - nemlig for tre grove voldtekter av tre forskjellige kvinner og to seksuelle overgrep mot barn.

De siste årene har Christian Brückner bare sett innsiden av en fengselscelle da han har sonet en dom i en annen voldtekt.

I 2019 begynte imidlertid tysk politi å fokusere på ham i forbindelse med saken om savnede Madeleine McCann.

Ifølge tyske medier var det en tykk vegg av presse som fredag hadde møtt opp for å overvære rettssaken mot den 47 år gamle tyskeren.

Saken hadde imidlertid knapt begynt da den ble utsatt.

Forsvareren hadde en forespørsel. Han mente at en lekdommer var for «partisk».

Det melder tyske medier Bild.

I 2019 la dommeren ut flere tweets på det sosiale mediet Twitter om den brasilianske ekspresidenten.

«Drep djevelen», skrev den frivillige lekdommeren for mange år siden.

«Denne må ødelegges.»

- Hun er derfor ikke skikket til å være lekdommer. Hun mangler «avstand» og hennes synspunkter er ikke forenlige med normal juss, sier forsvareren.

Dommeren var enig.

– Vi tolererer ikke ytringer utenfor rettssystemet som oppfordrer til drap, en slik person kan ikke være frivillig dommer.

Christian Brückner er tiltalt for blant annet å ha voldtatt kelneren Hazel B. fra Irland i leiligheten hennes. Offeret kan kjenne igjen trekk fra tyskerens voldtektsdom i Praia da Luz i 2005.

Her brøt personen seg også inn i leiligheten, han var maskert, hadde kniv med seg og bandt henne fast.

Kvinnen gjenkjenner de blå øynene til voldtektsmannen, som snakket engelsk med tysk aksent, brukte kondom og filmet forbrytelsen.

– Jeg kan ikke vente med å se min kriminelle i øynene og se ham i retten, sier kvinnen til DailyMail.

Den dømte tyske seksualforbryteren har vært mistenkt for drapet på Madeleine McCann i årevis. 3. mai 2007 forsvant treåringen fra en ferieleilighet i Prai da Luz i Portugal.

Tysk påtalemyndighet antar at Maddie er død, men kroppen hennes har aldri blitt funnet.

Christian Brückner er ikke tiltalt i 17-åringens sak.

Læs også:

Dette er kroppens fysiske signaler når døden nærmer seg Døden er den naturlige avslutningen på livet. Kroppen kan bare holde ut i en begrenset tid, og kroppens signaler om at tiden er inne, er helt tydelige.
Kvinne legger sitronene sine i fryseren – så skjer magien som får nordmenn til å gape De færreste vet hvorfor du bør legge sitronene dine i fryseren.