Mor står tiltalt for drap: Forlot datteren "alene hjemme i 10 dager"

27/06/2023 08:30

Sofie

Nyheter
Foto: Cuyahoga County Police
Foto: Cuyahoga County Police
En mor er siktet for drapet på sin 16 måneder gamle datter, etter å ha forlatt hjemmet sitt alene i 10 dager mens hun dro på ferie.

Kristel Candelario fra Ohio skal ha fortalt politiet at hun forlot datteren Jailyn "hjemme, helt alene og uten tilsyn", da hun reiste til Michigan og Puerto Rico.

Det var ikke før hun kom hjem og oppdaget at hun var "ekstremt dehydrert" at hun varslet myndighetene. Den lille jenta døde tragisk på stedet, melder en pressemelding fra Cleveland Police Department.

31-åringen ble arrestert og siktet for drap 18. juni, to dager etter at hun kom hjem til datteren, melder NBC News.

Politirapporter sett av nyhetsmediet hevder at Jailyn hadde blitt liggende i en lekegrind, som ble funnet å være fylt med "skitne tepper, urin og avføring".

Cleveland Police Department uttalte at den unge jenta ble erklært død på stedet, og la merke til at det ikke var "ingen tegn til traumer".

Pressemeldingen fortsatte med å si at undersøkelser fra fylkeslegekontoret konkluderte med at "barnet hadde vært alene og uten tilsyn i omtrent 10 dager og deretter hadde dødd."

Candelarios naboer har siden avslørt at moren tidligere hadde bedt dem om å ta seg av datteren, og de kunne ikke forstå hvorfor hun ikke hadde søkt hjelp i dette tilfellet.

«Det var så mye folk her,» sa de.

"Hun kunne ha banket på hvilken som helst av dørene våre og bedt oss ta Jailyn."

En 13 år gammel nabo fortalte WKYC: "Jailyn fortjente virkelig ikke det som skjedde med henne. Hun var fantastisk og virkelig bedårende, og jeg savner henne mye."

En annen nabo, som ba om å ikke bli navngitt, fortalte News5 at de hadde blitt vantro etter jentas bortgang. De sa: "Jailyn, hun var en glad baby, alltid smilende, alltid nysgjerrig på ting.

Hun var en fantastisk, fantastisk baby." En annen nabo hevdet at dette ikke var første gang Jailyn ble forlatt alene av moren.

"Vi fortsetter å fortelle henne at hun ikke skal forlate henne alene, ikke bare meg, vennen min over gaten også, men hun lar henne alltid være alene," sa de.

Citizens Academy Glenville, hvor Candelario var ansatt, har siden gitt ut en uttalelse som kunngjorde hennes oppsigelse, etter nyheten om arrestasjonen hennes.

Cleveland-beboeren blir nå holdt i Cuyahoga County Jail, med obligasjonen hennes satt til 1 million dollar. På dette stadiet er det fortsatt uklart om hun har inngitt en påstand eller oppnevnt en advokat til å representere henne.