Mysteriet fortsetter i Madeleine McCann-saken: Nå er det noe nytt

03/05/2024 09:47

Sofie

Nyheter
Foto: Politi
Foto: Politi
Nå er det nye opplysninger i saken om den savnede jenta.

I den lille portugisiske landsbyen Praia da Luz er det fortsatt et uløst mysterium hva som skjedde natten for 17 år siden da den britiske jenta Madeleine McCann forsvant.

Madeleine, bare tre år gammel, forsvant fra familiens ferieleilighet mens foreldrene hennes spiste middag på en restaurant i nærheten.

Foreldrene hennes, som hadde forlatt Madeleine og hennes yngre søsken sovende i leiligheten, sjekket regelmessig barna, men ved 22-tiden var Madeleine borte.

Og nå gjøres det et nytt forsøk på å løse mysteriet. Det skriver BT

Faktum er at politistyrken, Scotland Yard, har fått ytterligere økonomiske ressurser fra det britiske innenriksdepartementet for å fortsette etterforskningen.

Med en ny bevilgning på 2,6 millioner norske kroner er jakten på svar fortsatt i full gang, og britisk politi har satt tre etterforskere og en politibetjent på saken på heltid, akkurat som de har satt én tjenestemann på saken del- tid.

Totalt er det brukt over 181 millioner norske kroner på etterforskningen.

Til tross for mange år med intensiv etterforskning mangler saken fortsatt et gjennombrudd. Akkurat nå er Christian B., en 47 år gammel tysk mann som allerede soner en dom for en voldtekt begått to år før Madeleines forsvinning i samme område, hovedmistenkt.

Han er fortsatt ikke formelt siktet og har nektet straffskyld.

Hvert år – på årsdagen for den lille jentas forsvinning – og spesielt i år, da Madeleine ville ha fylt 21 år, er offentligheten og media fokusert på Praia da Luz og mysteriet til Madeleine McCann.

Foreldrene hennes og etterforskerne håper fortsatt på et gjennombrudd som kan kaste lys over hva som skjedde med henne.

Læs også:

Han legger oppvasktabletter i toalettet: Se nå hva som skjer En brusetablett er en vanlig husholdningsartikkel som ofte brukes til å rengjøre proteser eller badet. Men visste du at en brusetablett også kan brukes til å friske opp toalettet ditt?
Forskere forteller: Derfor skal du ikke drikke kaffe om morgenen For å få mest mulig ut av effekten av koffein bør vi ifølge forskning vente flere timer før vi drikker den første koppen.