Nå vil supermarkedkjeden vaksinere kundene sine mot koronavirus

16/01/2021 12:28

Emma Sletta

Nyheter
En stor supermarkedkjede har annonsert at de planlegger å åpne opp muligheten for å bli vaksinert i alle deres butikker.

Asda vil bli det første supermarkedet som tilbyr vaksinasjon mot koronavirus i sine butikker. Planen er at de skal kunne tilby sine kunder vaksinasjoner fra 25. Det skriver Daily Mirror.  

Supermarkedet er valgt av den engelske helsetjenesten til å drive et vaksinasjonssenter fra et apotek i deres supermarked i Birmingham.

Den engelske helsetjenesten, NHS, vil velge de som er kalt inn til vaksinen gjennom en prioritert utvelgelsesprosess. De vil da få en tid fra NHS for når de skal dukke opp i butikken. En apotek-utdannet ansatt i Asda butikken vil utføre vaksinasjon.

Roger Burnley, administrerende direktør i Asda, sa ifølge Daily Mirror: "Vi er veldig stolte av å gi denne tjenesten og er opptatt av å gjøre alt vi kan for å hjelpe NHS og regjeringen med å øke vaksinasjonen."

"Vi har et omfattende landsdekkende logistikknettverk for å støtte lagring og distribusjon av vaksinen, og våre høyt utdannede apotekkolleger har erfaring med å utføre store vaksinasjonsprogrammer, da de nylig har utført nesten 200.000 influensavaksiner for publikum."

«Vi er klare til å gi NHS nødvendig praktisk støtte slik at flere kan bli vaksinert raskt.»

Asda har annonsert at de vil forvandle sin George gren på sin butikk i Birmingham for å gjøre plass til vaksinasjonssenteret. Den vil være åpen fra 08.00 til 20.00. Det vil være kapasitet på opptil 250 vaksinasjoner per dag.

Det er også uttalt at du ikke bør kontakte butikken direkte hvis du vil ha vaksinen.

Birmingham-butikken er godkjent for å vaksinere med Pfizer/ BioNTech-vaksinen, men Asda har tilbudt NHS bruk av sine 238 apotek i butikker samt kvalifiserte farmasøyter.

Siden denne vaksinen er lettere å transportere og lagre, kan den administreres av alle Asdas apotek over hele landet, har kjeden sagt.