Nå er det sesong: Dette objektet i lommen din tiltrekker flått i bøtter og spann

07/05/2024 23:04

Henrik R

Nyheter
Foto: Shutterstock.com
Flått utgjør en undervurdert helsefare. Selv om de er små, kan de forårsake betydelig skade på menneskekroppen. De er faktisk blant de farligste dyrene overhodet.

Gjennom årene har antallet flått økt i Norge.

Vi må være på vakt hele tiden. Ikke bare på vår spasertur i skogen. Man kan også møte dem i byen eller på en eng der det er gress eller nok grøntområder.

For å sikre at man ikke tar med seg mange flått hjem, er det fornuftig å gå med klær som dekker hele kroppen. Spesielt lange ermer og tettsittende bukser er å anbefale.

Men finnes det noe som spesielt tiltrekker flått?

Det viser seg at det finnes en ekte flått-magnet, hvis fravær kan redusere risikoen for å møte på flått betydelig.

Hva er det?

Flåttmagneten er en helt vanlig ting som mange mennesker ikke kan være foruten. Ikke engang når de går tur i skogen, for det skal jo tas bilder til sosiale medier.

Kanskje du gjettet det nå. Ja, det er selvfølgelig din mobiltelefon.

Før du tar deg en tur i skogen, tenk over om du virkelig trenger telefonen din.

Hvis du ikke er avhengig av mobilen, er det bedre å la den bli hjemme.

Hvorfor medfører nettopp telefonen en større risiko for å få med seg flått hjem?

Det er forskere fra flere ulike polske universiteter som har funnet ut hvorfor flått tilsynelatende tiltrekkes av personer som går rundt med mobiltelefonene i lommene.

Konklusjonen på deres studie var sjokkerende. De testet hvordan flått reagerer på magnetiske felt og radiobølger. Det viste seg at de er sensitive for radiobølger med en frekvens på 900 MHz.

Det er nettopp det som mobiltelefoner sender ut.

Forskerne testet ikke hvordan flått reagerer på andre frekvenser, men det er helt sikkert at deres magnetiske oppfatning er svært sensitiv.

Hvis du vil unngå flått, kan det derfor være lurt å la mobilen være hjemme når du er på tur i skogen.

Læs også:

Dette er kroppens fysiske signaler når døden nærmer seg Døden er den naturlige avslutningen på livet. Kroppen kan bare holde ut i en begrenset tid, og kroppens signaler om at tiden er inne, er helt tydelige.
Kvinne legger sitronene sine i fryseren – så skjer magien som får nordmenn til å gape De færreste vet hvorfor du bør legge sitronene dine i fryseren.