Nå får dokumentaren 'Den sorte svane' enda flere konsekvenser: Kan miste alt

04/07/2024 12:00

redaktion

Nyheter
Foto: TV 2
Foto: TV 2
Nå får dokumentaren 'Den sorte svane' enda flere konsekvenser.

Den danske TV2-dokumentaren (som blir vist på NRK) 'Den sorte svane' viser hvordan advokater, gjengkriminelle og lyssky leasingselskaper samarbeider om omfattende og alvorlig kriminalitet.

Og den noe kontroversielle dokumentaren har virkelig startet noe av et etterspill.

En av personene som er alvorlig involvert i etterspillet er Nicolai Dyhr, som står overfor en alvorlig personlig krise etter å ha mistet jobben og nå risikerer å miste hjemmet sitt.

Det ser virkelig ut til at konsekvensene av dokumentaren 'Den sorte svane' fortsetter å påvirke livet hans negativt.

Det skriver Se og Hør.

Nicolai Dyhr har mildt sagt store problemer. Allerede før premieren på dokumentaren måtte han trekke seg som partner i advokatfirmaet Horten og tapte senere en rettssak mot danske TV 2, hvor han forsøkte å få scenene sine klippet ut av dokumentaren.

Nylig kom det frem at Nicolai Dyhr har gitt fra seg advokat tittelen. Ifølge Se og Hør eier han en stor leilighet på nesten 300 kvadratmeter på Frederiksberg, kjøpt for 19.750.000 kroner.

For å finansiere kjøpet lånte han 15.770.000 danske kroner fra en kredittforening, noe som medfører en månedlig rentebetaling på 23.000 danske kroner.

Jeg tror ikke han gjorde noe galt

Uten mulighet til å jobbe som advokat og med sin stilling sterkt påvirket av dokumentaren, ser det ut til at han har problemer med å finne en ny jobb. Denne situasjonen skaper usikkerhet om hans evne til å betale tilbake det store lånet.

Nicolai Dyhr har offentlig uttalt at han ikke mener han har handlet feil. I forbindelse med 'Den sorte svane' forklarte han at han brukte en metode kalt 'ålerushet', som han hevder at industrien hans også kjenner til. Hans tidligere arbeidsplass benektet imidlertid kunnskap om dette.

Dokumentaren har også ført til at flere forretningsfolk fra den såkalte øvre verden har trukket seg fra stillingene sine. Advokaten Lise Roulund ble politianmeldt og meldt å ha flyktet til Sverige.

Dokumentaren, der forretningsadvokat Amira Smajic fungerte som en muldvarp for å avsløre sammenhenger mellom den kriminelle underverdenen og den øvre verden, har sendt sjokkbølger gjennom landet med avsløringer som har fått alvorlige konsekvenser for flere av de involverte.

Amira Smajic har følt de første store konsekvensene selv. Kort tid etter publiseringen av dokumentaren måtte hun gå under jorden på grunn av trusler mot hennes sikkerhet. Politiet vurderte at hennes liv var i livsfare.

Læs også:

Dette er hva vitenskapen sier om å spise en banan til frokost Selv om det ikke er ideelt som et første måltid, kan det være fordelaktig å spise en banan før frokost eller som en del av en balansert frokost.
Kronprinsessen er gravid: Viser frem babymagen Kronprinsparet venter sitt første barn.