Nå kutter de prisen på snus

20/02/2024 12:00

Sofie

Nyheter
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
- Helseeffektene varierer mye mellom snus og sigaretter.

Sverigedemokraterna kunngjør i en pressemelding, omtalt av E24, en reduksjon i prisen på snus. Denne endringen vil se prisen på en boks snus falle med tre svenske kroner.

Dette kuttet reflekterer allerede den lavere avgiften på snus sammenlignet med sigaretter, gitt snusens mindre helsefare.

I kontrast til dette, har regjeringen besluttet å heve avgiftene på andre tobakksprodukter, inkludert sigaretter og røyketobakk, med 9 prosent. Det skriver DinSide.

Målet med denne avgiftsøkningen er å oppnå høyere salgspriser som igjen er ment å bidra til en reduksjon i røykevaner blant befolkningen.

- Helseeffektene varierer mye mellom snus og sigaretter. Sett i lys av dette er det helt rimelig å reflektere den forskjellen i skattepolitikken også, slik at det sunnere alternativet blir tre kroner billigere, sier økonomisk talsperson Oscar Sjöstedt i Sverigedemokraterna.

Denne avgiftsendringen er foreslått å bli implementert fra 1. november 2024.

Læs også:

Dette er kroppens fysiske signaler når døden nærmer seg Døden er den naturlige avslutningen på livet. Kroppen kan bare holde ut i en begrenset tid, og kroppens signaler om at tiden er inne, er helt tydelige.
Vaskemaskinen er full av bakterier: Med dette trikset vil du utrydde dem på kort tid I de fleste hjem er vaskemaskinen ofte i bruk - og dette betyr også at du bør sørge for at den holdes ren.