Nå kutter de prisen på snus

20/02/2024 12:00

Sofie

Nyheter
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
- Helseeffektene varierer mye mellom snus og sigaretter.

Sverigedemokraterna kunngjør i en pressemelding, omtalt av E24, en reduksjon i prisen på snus. Denne endringen vil se prisen på en boks snus falle med tre svenske kroner.

Dette kuttet reflekterer allerede den lavere avgiften på snus sammenlignet med sigaretter, gitt snusens mindre helsefare.

I kontrast til dette, har regjeringen besluttet å heve avgiftene på andre tobakksprodukter, inkludert sigaretter og røyketobakk, med 9 prosent. Det skriver DinSide.

Målet med denne avgiftsøkningen er å oppnå høyere salgspriser som igjen er ment å bidra til en reduksjon i røykevaner blant befolkningen.

- Helseeffektene varierer mye mellom snus og sigaretter. Sett i lys av dette er det helt rimelig å reflektere den forskjellen i skattepolitikken også, slik at det sunnere alternativet blir tre kroner billigere, sier økonomisk talsperson Oscar Sjöstedt i Sverigedemokraterna.

Denne avgiftsendringen er foreslått å bli implementert fra 1. november 2024.

Læs også:

Han legger oppvasktabletter i toalettet: Se nå hva som skjer En brusetablett er en vanlig husholdningsartikkel som ofte brukes til å rengjøre proteser eller badet. Men visste du at en brusetablett også kan brukes til å friske opp toalettet ditt?
Med dette trikset kan du få de gamle gule putene til å se nye ut: Kun 1 ingrediens kreves Puter endrer farge over tid, fra den helt hvite fargen til gul. Dette skyldes mange forskjellige faktorer, hvorav de vanligste er støvmidd og svette. Det hjelper ikke å bytte trekk, så her kommer et triks som hjelper.