Nå treffer det Europa

09/04/2024 08:06

Emma

Nyheter
OBS Arkivfoto. / Foto: Shutterstock.com
Nå er det på vei over Europa.

En «usedvanlig intens» sky av Sahara-sand er på vei over Europa. 

Den enorme sandskyen fra Sahara har beveget seg over store deler av Spania, før den nå skal treffe det sørøstlige Frankrike, Tyskland og Sørøst-Storbritannia.

Sandskyen, som er den tredje i rekken i nyere tid, har ført til disig himmel og fargerike solnedganger i mange regioner, samt såkalt «blodregn» på biler og vinduer.

Det har også ført med seg PM10-partikler, som kan være svært skadelig for lungene. På enkelte stasjoner i Spania ble det målt PM10-konsentrasjoner som lå fire ganger over grenseverdien, ifølge Sky News.

Sandskyen beskrives som «usedvanlig intens» av EUs klimaovervåkningsprogram.

- Selv om det ikke er uvanlig at sandskyer fra Sahara når Europa, har det vært en økning i intensiteten og hyppigheten av dette de siste årene, noe som potensielt kan tilskrives endringer i atmosfæriske sirkulasjonsmønstre, sier seniorforsker Mark Parrington ved CAMS, ifølge kanalen.

Skyen forventes å treffe Sverige, Finland og det nordvestlige Russland, før den gradvis vil avta i løpet av tirsdag.

Læs også:

Dette er kroppens fysiske signaler når døden nærmer seg Døden er den naturlige avslutningen på livet. Kroppen kan bare holde ut i en begrenset tid, og kroppens signaler om at tiden er inne, er helt tydelige.
Vaskemaskinen er full av bakterier: Med dette trikset vil du utrydde dem på kort tid I de fleste hjem er vaskemaskinen ofte i bruk - og dette betyr også at du bør sørge for at den holdes ren.