Når du drikker vann fra kranen: Derfor skal du huske "4-timers-regelen"

15/05/2024 15:43

Henrik R

Nyheter
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
Den er viktig å følge for å unngå bakterier!

Tilliten til springvann er med god grunn høy.

Det er en høy standard på drikkevannskvaliteten i Norge, noe som betyr at for de aller fleste norske husstander er det både trygt og sunt å drikke vannet rett fra kranen.

Tenk bare på de reisene du har vært på, hvor du må kjøpe litervis med drikkevann i butikken fordi vannet i kranene inneholder mye klor for å holde det rent.

I tillegg til å være en lett tilgjengelig ressurs, er springvann en ubestridelig økonomisk fordel. Prisen er betydelig lavere enn flaskevann – faktisk 100 ganger billigere – og miljøpåvirkningen er bemerkelsesverdig lavere.

Likevel er det noen råd å følge for å sikre at springvannet forblir trygt å drikke.

4-timers-regelen

Ifølge Nordrhein-Westfalens forbrukerråd bør man følge den såkalte "4-timers-regelen".

Den innebærer at hvis en kran ikke har vært i bruk på mer enn fire timer, bør det stillestående vannet i rørene først få renne til vannet føles avkjølt.

Det skriver det tyske mediet Chip.

Selv om dette kan virke som en liten ulempe, er det et trinn som kan forhindre opphopning av bakterier.

Med bærekraft i tankene er det viktig å unngå sløsing. Det "gamle" vannet som først renner ut, trenger ikke å gå til spille, men kan gjenbrukes til oppgaver som vanning, rengjøring, og til og med oppvasken.

Læs også:

Dette er kroppens fysiske signaler når døden nærmer seg Døden er den naturlige avslutningen på livet. Kroppen kan bare holde ut i en begrenset tid, og kroppens signaler om at tiden er inne, er helt tydelige.
Kvinne legger sitronene sine i fryseren – så skjer magien som får nordmenn til å gape De færreste vet hvorfor du bør legge sitronene dine i fryseren.