Nesten 30 graders varme - Men nå er det trist nytt

26/05/2024 14:14

Henrik R

Nyheter
Foto: Presse-fotos.dk
Foto: Presse-fotos.dk
Selv om det naturligvis er bra for landbruket, er det nok mange nordmenn som blir triste over at været kommer til å snu.

Det hører til sjeldenhetene at temperaturen i Norge kommer opp i 30 grader i løpet av mai, og det har heller ikke vært tilfelle i år.

Vi kommer dog ikke mye nærmere, da det ble målt intet mindre enn 29,8 graders varme i Meråker i løpet av lørdagen.

Det var også årets klart varmeste dag, men nå er det dessverre trist nytt på vei, for været snur, og det kommer både store mengder regn og tordenvær.

"Det er årets varmeste temperatur hittil. Det er ikke ofte man kommer så høyt i mai, hvor temperaturene har vært uvanlig høye såpass tidlig i sesongen. Det har vært veldig sommerlig," sier statsmeteorolog Terje Alsvik Walløe til NTB ifølge Dagbladet.no.

Det vil fortsatt være varmt i dag søndag, men det er viktig å være oppmerksom. YR har nemlig sendt ut et hav av farevarsler over det meste av Norge.

De fleste er på gult nivå, men det er også registrert farevarsler i Møre og Romsdal, likeledes i Vestland, og i Trøndelag og sør på Helgelandskysten.

YR kan du se de aktuelle farevarslene i Norge akkurat nå.

Meldingen per nå lyder på at det kommer regn over det meste av landet. I tillegg ventes det både lyn og torden.

Værsituasjonen kommer dermed til å bli litt mer ustabil de kommende dagene, hvor vi ellers har hatt en god lang periode med stabilt vær.

Læs også:

Svært få vet: Dette betyr fargen på kjøkkensvampen Ikke mange er klar over at farge faktisk har en betydning.
Hudlege advarer: Ny hårtrend kan gi livslange konsekvenser Sommerens hårtrend er oppkalt etter skandinaviske kvinner, men du må vurdere hva du gjør med hodebunnen, sier en hudlege.