Nesten ingen vet alle punktene: Sånn kan du hjelpe hunden din gjennom den varme sommeren

20/06/2023 21:30

Sofie

Nyheter
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Det er flere ting du må huske på når det gjelder å ta vare på hunden din i de varme månedene.

I motsetning til de fleste av oss nordmenn, er det mange hunder som ikke er så glade for de høye sommertemperaturene og trenger vår hjelp for å takle varmen.

Rikelig med vann og plass i skyggen er det viktigste, men det er også andre ting å være obs på.

I bilen

Hunder bør generelt ikke oppholde seg i bilen når det er varmt, og selv på en kjøretur kan det bli varmt for hunden. Pass på at det er vann til hunden inne i bilen og at den kan få luft.

Spesielt i eldre biler kan det være svært vanskelig med frisk luft bak i bilen.

Det skriver Agria Dyreforsikring i en pressemelding.

Ta også flere pauser enn vanlig på langtur, så kan hunden få litt forandring fra å oppholde seg i den triste bilen. Gi den friskt, kaldt vann ved hvert stopp.

Hvis hunden er i bur, sørg for at emballasjen ikke er stablet opp rundt buret slik at det ikke er luftsirkulasjon. Lotte Evers, hundeekspert i Agria understreker:

«Selv om så å si alle medier gjentar advarselen hvert år, er det tilsynelatende ikke nok. Hvert år hører vi om tilfeller der bekymrede borgere må ringe politiet for hunder som er alene i varm bil. Temperaturen i bilen kan fort komme opp i 50 grader, og hvis du er en hund, dør du av det."

La derfor ALDRI hunden være i bilen, selv om du bare skal være borte i fem minutter. De fem minuttene kan bli til en halvtime før du vet ordet av det, og solen beveger seg som du vet.

Vann, vann, vann

Plasser flere vannskåler der hunden oppholder seg og sørg for å skifte vannet ofte. Hvis det er en hage, sett også en bolle der ute på et sted som alltid er i skyggen.

Hvis hunden liker vann, skyll den ned med hageslangen, eller la den dyppe potene i en liten balje med vann.

Skygge

Vær oppmerksom på at det alltid er et skyggefullt sted for hunden, uansett hvor du er. Jo dypere skyggen er, jo bedre, og er det litt vind er det enda bedre. Har du balkong, vil hunden sannsynligvis like å oppholde seg der ute i de skyggefulle timene.

Spesielt hunder med tykk pels eller generelle pusteproblemer lider i varmen. Gamle hunder trenger også ekstra omsorg.

Og merk at hunder med tynn pels risikerer å bli solbrent akkurat som oss mennesker. Solkrem til hunder uten parfyme kan derfor brukes.

Gåturen

Ta de lengste turene morgen og kveld, når temperaturen er kontrollert, slik at turen(e) midt på dagen begrenses mest mulig. Unngå den varme asfalten, som kan skade hundens poter. Om mulig er en tur i skogen eller parken det aller beste.

Overoppheting

Hvis hunden din likevel blir overopphetet, flytt hunden til et kjølig sted og kjøl den sakte ned med 15-20 grader varmt vann. For kaldt vann gjør mer skade enn nytte i en slik situasjon. Hvis det fortsatt er ille, må veterinær kontaktes.

Læs også:

Gjør 200 push-ups daglig i en måned: Dette vil skje med kroppen din Push-ups trener ikke bare armer, skuldre og bryst.
Har tatt en vill avgjørelse: H&M-konsernet fjerner XXL-størrelse for denne kjeden Lav etterspørsel har fått kjeden til å ta denne beslutningen.